LABDARÚGÁS

2020.05.29. 13:30

Remek évet zárt volna az Alpár

A Tiszaalpár a megyei másodosztályú bajnokság Északi csoportjában nyolc győzelem, egy döntetlen, négy vereség mutatóval a 2. helyen állt, amikor félbeszakadt a bajnokság. Az elmúlt héten megtartották a záróvacsorát, amelyet a vezetőség a saját hatáskörében vásárolt érmek kiosztásával tett emlékezetessé, érthető módon, hiszen a remek helyezés révén a csapat a bajnokság félbeszakadása miatt alighanem egy szép hivatalos bajnoki eredményhirdetésről maradt le. A csapat edzőjével, Kádár Tiborral beszélgettünk.

Vincze Miklós

Álló sor (balról): Török Krisztián, László Zsolt, Nagy-Gál Róbert, Pásztor Gyula, Verebélyi Zoltán, Szabó Gábor, Timafalvi Ákos. Elöl: Farkas Norbert, Fábián Róbert, Murányi Attila, Surányi Tibor, Gyenes Zsolt, Gaál Márk, Németh Zsolt

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Vincze Miklós

– Bizonyára bosszankodtak a lezá­rás miatt, hiszen az elmúlt évtizedben a Tiszaalpár jobbára két számjegyű helyezést ért el, most viszont lett volna esélyük érmet szerezni.

– Így van, bosszankodunk, mert meggyőződésem, hogy lett volna esélyünk érmes helyet megcsípni. Én úgy látom, hogy a harmadik helyre odaértünk volna, ha végigjátsszuk az összes fordulót. Az SC Hírös-Ép megnyerte volna a bajnokságot, és szerintem a legnagyobb riválisunk, a Kiskunmajsa befutott volna a második helyre. Ők nagyon felkészültek erre a szezonra, és egy fiatal, gyors csapattal nagyon jól szerepeltek. De a 3. helyre, meggyőződésem, hogy odaértünk volna. A lezárást természetesen megértettük, csak az bosszantott minket egy kicsit, hogy nem osztottak érmet, és hogy ez a helyezés nem lett hivatalos. Ezért ezt a gesztust, az éremosztást mi tettük meg a csapat irányába.

– Évzáró vacsorán van túl a csapat, amelyen a klub saját hatáskörében vásárolt érmeket is osztottak. Nem is voltak ezzel egyedül, hiszen más kluboknál is próbáltak ily módon örömet szerezni a játékosoknak.

– A csapatkapitány, Pásztor Gyula minden, az őszi és a tavaszi idény végén is rendezett a csapat számára egy kellemes összejövetelt, ezúttal is ő szervezte meg az év végi záróbulit, ez volt az idén az éremátadással egybekötött záróvacsora, de nem is csak érmet adtunk át, hanem a vezetőség különdíjjal is készült a szezon legjobb játékosa számára. A vezetőségi tagok szavazatainak az összesítése alapján ketten végeztek holtversenyben az élen, a csatár Gaál Márk és a kapus Verebélyi Zoltán. Végül utóbbi kapta a díjat, nem is érdemtelenül, hiszen a saját számolásom szerint neki, az ő bravúrjainak legalább kilenc pontot köszönhetünk. De Gaál Márk is ugyanúgy megérdemelte volna ezt az elismerést. Az éremre pedig mindenképpen rászolgáltak a fiúk, hiszen az elmúlt tíz év helyezéseit tekintve kimagasló eredményt értek el az idén. Szeretnénk így folytatni, reméljük, hogy ez nem csak egyszeri kiugrás volt.

– Amikor tavaly augusztusban nekifutottak a bajnokságnak, mi volt a célkitűzés? Annak elérése érdekében milyen erősítések történtek?

– Tavaly nyáron a klubvezetéstől szabad kezet kaptam a játékosok igazolása tekintetében, vagyis azt hoztam ide, akit akartam. Természetesen elsősorban posztra akartam igazolni, ez hellyel-közzel sikerült is a nyáron. Érkezett László Zsolt a Duna Aszfalttól, Farkas Norbert a Lakitelektől. Szabó Gábor Lajosmizséről, Murányi Attila a Kiskunmajsából, Gyenes Zsolt Pálmonostoráról. Télen aztán Szabó Gábor Városföldre távozott, az ő pótlására hoztuk Vass Zsoltot a Kecskeméti LC-ből, illetve sajnos kiesett legalább egy évre Nagy-Gál Róbert, őt várjuk majd vissza. Télen az ő helyére Szöllősi Péter érkezett Helvéciáról, és érkezett még Terjék Ákos. Ugyanakkor annak ellenére, hogy ilyen jól sikerült erősítenünk, nem kaptunk lelki terhet a nyakunkba a vezetőség részéről. Az elvárás mindössze annyi volt, hogy a megújult kerettel az első hatban végezzünk. Ennél komolyabb cél nem volt. Tudtuk ugyanis, hogy nekünk már az is egy jó teljesítménynek számít az utolsó évek fényében, ha nem kell a kiesés ellen harcolni, és nem kell egy-egy erősebb csapat elleni meccs előtt attól tartani, hogy vajon mennyivel tömnek ki minket. Ez a célkitűzés valóra vált, az idén már mindenkivel felvettük a versenyt.

– Az ősz mintha döcögősebben indult volna, aztán az ősz végére a 2. helyen zártak.

– Ez így is volt. Öt új játékos érkezett a nyáron, őket a csapatba beépíteni, megtalálni a számukra ebben a környezetben a legideálisabb helyet nehéz volt, időbe telt. Nálam például Gyenes belső irányító középpályásként kezdett, aztán kitettem a szélére, majd az utolsó négy fordulóban betettem belső védőnek, és aztán ott meg is ragadt, hiszen kimagasló teljesítmény nyújtott. Murányit belső védőnek hoztam, ő végül ütköző, védekező középpályás lett, a remek fejjátékával sok támadást megakasztott már a középpályán. Felállást is vagy hármat próbálgattam, hogy melyik lehet a legjobb. Az őszi rajt előtt az volt a becsapós, hogy az előkészületi meccseken néhány ellenfelet nagyon elvertünk. Ettől mintha elkényelmesedett volna egy kicsit a csapat. Aztán jött a nagy, 6–1-es vereség Lakiteleken, ami akkor persze nem esett jól, de olyan értelemben jókor jött, hogy lelkileg felrázta a csapatot. Utána már csak Kiskunmajsán kaptunk ki 4–2-re, de ott is pariban voltunk. Azt követően már jó volt a csapat.

– Melyik volt a legemlékezetesebb mérkőzés?

– Egyértelműen a Kunszállás ellen aratott hazai bravúrgyőzelmünk. 2–0-ra vezetett már a vendégcsapat, onnan sikerült 3–2-re fordítanunk. Aztán igaz, hogy az utolsó negyedórában már teljesen beszorítottak minket a saját kapunk elé, olyannyira, hogy még Borsi is, aki soha nincs védő feladattal megbízva, önként jött hátra a 16-os előtt vitézkedni, de ez is azt mutatta, hogy milyen jól összekovácsolódott a társaság, mennyire tudnak egymásért küzdeni. Ráadásul én Kertész Gábort a mezőny egyik legjobb edzőjének tartom, ezért számomra is kimondottan sokat jelentett az a győzelem.

Álló sor (balról): Török Krisztián, László Zsolt, Nagy-Gál Róbert, Pásztor Gyula, Verebélyi Zoltán, Szabó Gábor, Timafalvi Ákos. Elöl: Farkas Norbert, Fábián Róbert, Murányi Attila, Surányi Tibor, Gyenes Zsolt, Gaál Márk, Németh Zsolt
Fotó: Vincze Miklós / Petőfi Népe

– Kiket emelne ki a csapatból?

– Nem szeretnék kiemelni senkit, bár például a legjobb játékos jutalmat megkapó Verebélyi és Gaál Márk is esélyes lenne erre. De az egész csapat közös teljesítménye ez a szép eredmény. Gaál Márk rúgott tizennégy gólt, de ebben a csapat munkája is benne volt. Borsival, aki az őszi 5. forduló táján tért haza, igen erős támadószekciót alkotnak, remekül össze tudnak dolgozni.

– A jövő most mindenütt bizonytalan. Jelen pillanatban mit lehet látni? Együtt marad-e ez a keret? Hogy jövőre akár újra érmet oszthassanak ki, akár ne saját költségen.

– A fejemben gyakorlatilag már meg is van az őszi keret, már áprilisban megvolt. Amikor felfüggesztették a bajnoki küzdelmeket, én már azonnal az őszben gondolkodtam, éreztem, hogy aligha fog ez már újraindulni. László Zsolt biztosan távozik, visszamegy Tiszakécskére, viszont további mozgásról egyelőre még nincs szó. Érkező biztosan lesz. A helyi fiataloknak is szorítunk helyet a felnőttcsapatban, ugyanakkor hárman – Bárdos Bence, Barcsa Alex és Borsos György – hazatértek külföldről, ők is a rendelkezésemre fognak állni. A tavasszal már újra edzésbe is álltak, áprilisban már játszhattak volna. Fél év kell nekik, mire visszanyerik a kondíciójukat, de jó képességű játékosok, erősítést fognak jelenteni. Az alapozást egyébként a terveink szerint július 1-jén kezdjük, akkor már rájuk is számítok. Ahogy arra is, hogy újra ütős lesz a Tiszaalpár.

Egy évtized a helyezések tükrében

A Tiszaalpár az elmúlt tíz év során végig a Bács-Kiskun megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság Északi csoportjában szerepelt.

2019/20: 2. hely

2018/19: 11. hely

2017/18: 14. hely

2016/17: 13. hely

2015/16: 12. hely

2014/15: 7. hely

2013/14: 5. hely

2012/13: 7. hely

2011/12: 12. hely

2010/11: 11. hely

2009/10: 14. hely

A tiszaalpári csapat civilben
Fotó: Vincze Miklós

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában