röplabda

2020.05.05. 09:55

Nagy Péternek mozgalmas volt a tavalyi esztendő

Nagy Péternek mozgalmas volt a 2019-es esztendő. A kiváló tanár és edző két díjat is átvehetett. Kecskemétről ingázott Fehérvárra, ahol az ottani klubnál lett szakmai igazgató. Elveszítette az édesanyját, majd visszatért korábbi hírös városi munkahelyére.

Borbély Károly

Nagy Péter (középen) tavaly az év utánpótlásedzőjének járó díjat vehette át

Forrás: PN

Tavaly márciusban MOL Mester-M Díjat vehetett át Nagy Péter, a kecskeméti Arany János iskola testnevelője, a Kecskeméti Sportiskola (KeSI) edzője. Ezzel a díjjal azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismerik el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén, ezzel egy időben szakmailag, emberileg is tanítványaik példaképei. Nagy Péter akkor úgy nyilatkozott, hogy már annak is nagyon örült, hogy a KeSI vezetése és növendékei jelölték a díjra.

Aztán 2019. szeptemberében jött a hír, hogy a kiváló szakember Székesfehérvárra tette át székhelyét.

– Rég fűzött az ottani klub vezetője, nagyon jó barátom, Nagy Robi, hogy szívesen látna az utánpótlás szakmai vezetőjeként. Belevágtam – mondta Nagy Péter, aki hetente négyszer ingázott Fehérvár és Kecskemét között, de nem sok ideig. Az élet ugyanis közbeszólt.

– Novemberben két röpi­semmel ifi-világbajnokságon voltam Szicíliában, ott értek utol telefonon és közölték, hogy a kilencvenéves anyukám elesett. Válltörést szenvedett, műteni kellett, de szerencsére jól viselte az altatást, minden rendben volt. Onnantól azonban napi felügyeletet igényelt, így kénytelen voltam elköszönni a fehérvári klubtól. Anyukám kezdett felépülni, aztán egyszer tüdőgyulladást kapott és november végén meghalt – mesélte a szomorú esetet a 99-szeres felnőttválogatott röplabdázó, aki a történtek után már nem tért vissza Székesfehérvárra.

– Kétéves munkában állapodtam meg Robival, amit mindenképp végig dolgoztam volna, ha nem szól közbe az élet. Pedig nem azt kaptam, amit elképzeltem. Úgy gondoltam, hogy az edzőknek kell majd tanácsokat adnom, szakmailag irányítani őket. De kiderült, hogy menedzselnem is kellene a klubot, valamint minél több gyereket bevonni a röplabdába. Ez utóbbi még Kecskeméten is nehéz, de Fehérváron különösen az, hisz ott van a kosárlabda, a jégkorong, a futball.

Nagy Péter (középen) tavaly az év utánpótlásedzőjének járó díjat vehette át
Fotó: PN

Nagy Péter a kitérő után visszatért a megszokott iskolájába és a KeSI-be. Decemberben pedig átvehette a Magyar Röplabda-szövetségtől kapott Év utánpótlásedzője díjat, miután a gyermekbajnokságban aranyérmes lett a csapatával.

– Különös, hogy ezt megelőzően 1997-ben jutalmaztak ezzel a díjjal. Akkor apukám hunyt el – jegyezte meg, majd nem felejtette el megemlíteni, hogy mindkét tavaly kapott elismerése köszönhető az őt körülvevő kollégáknak, szülőknek is.

– Nagyon jó a közösség, és lényeges, hogy hagynak dolgozni. Változott a vezetés, ami nagyon jót tett a sportiskolának. Béres Timi igazgató és Fritz Ági szakmai igazgató mindent megtesz, hogy nyugodt körülmények között végezhessük a munkánkat – tette hozzá Nagy Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában