LABDARÚGÁS

2020.04.23. 13:03

Lassan gyógyul ifjabb Nyilas Elek sérülése

Több mint négy hónapja nem tud edzeni ifjú Nyilas Elek. A Duna Aszfalt Tiszakécske LC középpályása december elsején szenvedett súlyos sérülést.

Szentirmay Tamás

Nyilas Elek (balra) december elsején játszott utoljára bajnokit a Tiszakécske színeiben 

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Szentirmay Tamás

Szentirmay Tamás

LABADARÚGÁS A Soroksár ellen játszott NB II.-es bajnoki mérkőzést a Tiszakécske a 19. fordulóban. Nyilas Elek Szabó Dávid helyett állt be a 72. percben, de nem töltött sok időt a pályán, mert egy soroksári védő rosszul sikerült szerelése után sántikálva kellett lejönnie. Akkor még senki sem gondolta, hogy komoly sérülést szenvedett a középpályás.

– Sajnos még nem az igazi a lábam – mesélte Nyilas Elek. – Nagyon küszködök vele, mert nem tapadt vissza a leszakadt szalag a csontra. Eddig már sok mindennel próbálkoztunk, jelenleg épp rögzítővel fekszem beinjekciózva, bízva abban, hogy ez majd segít. Járni óvatosan tudok, de inkább pihentetem.

Nyilas Elek lábát több sportorvos is megnézte, ők javasolták neki ezt a módszert.

– Azért választottuk ezt a lehetőséget, mert most a koronavírus-járvány miatt van erre idő. A rögzítő három hétig lesz a lábamon, mindent megpróbálunk annak érdekében, hogy egy esetleges műtéti beavatkozást elkerüljünk. Jó lenne, ha a nélkül meggyógyulna. De­cember elsején szenvedtem sérülést, három-négy hónap alatt meg kellett volna gyógyul­nia a lábamnak, de nem így lett. A csapatnál megcsináltunk minden rehabilitációt, de úgy tűnik, hogy teljesen feleslegesen. Egy hete tették fel a rögzítőt, és kaptam vérplazmás injekciót is, ami segíti a regenerálódást. A három hét letelte után három hét erősítés következik, és akkor derül majd ki, hogy ezzel a megoldással visszatapadt-e a szalag. Ha sikerül, akkor remélem, hogy elkezdhetem majd az edzéseket és a csapat rendelkezésére tudok állni. Nemcsak a játék, de a társak is nagyon hiányoznak.

Nyilas Elek (balra) december elsején játszott utoljára bajnokit a Tiszakécske színeiben
Fotó: Szentirmay Tamás / Petőfi Népe

 

Nemcsak a játék,

a társak is nagyon hiányoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában