röplabda

2020.03.03. 07:57

Repülőrajtot vett a Röpke

A hétvégén kezdődött meg a kecskeméti Röpke SE számára a rájátszás a női röplabda NB II.-ben. Az alapszakasz Keleti A csoportjából a legelőkelőbb, a legfelső ágra bejutó Röpke azt a Kispestet fogadta, amely megnyerte a Keleti B csoport küzdelmeit, így igazi erőfelmérő is volt a debütálás, amelyen a kecskeméti lányok remekül vizsgáztak.

Vincze Miklós

Forrás: Shutterstock

Változatos, küzdelmes volt az első játszma, 7:7-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ezután átvette a vezetést a vendégcsapat, a Röpke azonban nem csak egyenlíteni tudott, de 20:16-ra meg is fordította az állást. Ekkor azonban magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak a vendégek, és végül 25:22 arányban felülkerekedtek.

Hiba lett volna máris temetni a mérkőzést, a hazaiak ugyanis Hemmert és Selmeczy vezényletével végig vezetve 25:19 arányban abszolválták a második szettet és egyenlítettek. A második etapban összeszedett lendületet a következő két játékrészben is megőrizték. A harmadik menet elején még vezetett a Kispest, a kecskemétiek azonban hamar fordítottak, és nem is engedték ki a kezükből a vezetést, 25:17 arányban behúzták, majd ezt követően Csala Bernát lányainak már a negyedik játszmával sikerült lezárniuk a mérkőzést. Ellentmondást nem tűrően kezdtek, 6:1-re, majd 17:9-re is megléptek. 17:14-re feljött ugyan a Kispest, de többet nem tudott faragni a hátrányából, így végül 25:19 arányban húzták be a negyedik szettet Selmeczy Vandáék, és a szurkolók és a saját maguk örömére és kellemes meglepetésére megnyerték a rájátszás első csatáját.

Röpke SE – Kispest 3:1 (22:25, 25:19, 25:17, 25:19)

HÉP-Röpke SE: Bartolák, Kenderes, Selmeczy, Fekete, Hemmert I, Hemmert K. Liberók: Murár, Szabó Cs. Csere: Kiss V., Kádár, Pintér.

– Az első szettet jól kezdtünk és biztos léptekkel haladtunk a szett megnyerése felé, ám a végén sajnos sokat hibáztunk és így azt megnyerte a Kispest – tekintett vissza a mérkőzésre Csala Bernát, a Röpke SE vezetőedzője. – A következő három játékrészben viszont feljavult a játékunk, és végig nagyon magabiztosan játszottunk. Kisebb periódusokat leszámítva végig vezettünk. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez.

– Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, ennek tudatában készültünk is, de nem tudtunk teljes kerettel kiállni a mai meccsen – elemzett Takács Gergely, a Kispest SE trénere. – Nagyon jól játszott a Röpke csapata, ezúton is gratulálok nekik, viszont várjuk őket hozzánk, ahol remélem hazai pályán sikerül visszavágnunk.

– Nagyon készültünk a mérkőzésre és mindenképpen győzni akartunk – nyilatkozta a kecskeméti csapatkapitány, Kenderes Dóra a szép sikerről. – Úgy gondolom, hogy sikerült a saját játékunkat játszanunk. Egy-két nyitássorozattal el tudtunk lépni az ellenféltől és tartani is tudtuk ezt végig. Úgy érzem, hogy most nagyon egységes a csapat, és ha így haladunk tovább, még további meglepetésekre is képesek lehetünk – lelkesítette a hírös városi szurkolókat a cséká.

Erre legközelebb március 22-én lesz alkalmuk, a Keleti A csoportbeli rivális, a Vidux-Szegedi RSE otthonában abban a rájátszásban, amelyben tulajdonképpen már minden egyes találkozó rangadó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában