ökölvívás

2020.03.16. 21:18

Megvalósult egy álom: Gálos Roland olimpiai kvótát szerzett

Gálos Roland számára hétfő este a londoni kvalifikációs versenyen már a tokiói olimpiára való kijutás volt a tét. A bajai ökölvívó valóra váltotta álmát.

Vincze Miklós

Gálos Roland (jobbra) a Bocskai-emlékversenyen is remekelt, aranyérmet szerzett

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A magyar küldöttség számára sokáig fekete nap volt a hétfő, ugyanis sorra hullottak el a magyar ökölvívók. Kora este már az is kiderült a Magyar Ökölvívó Szakszövetség szűkszavú közleményéből, hogy az esti program után a londoni európai kvalifikációs versenyt fel is függesztik, tehát az elődöntőket és a döntőket már nem vívják meg.

Ekkor hátravolt még a bajai Felsővárosi Mogyi SE ökölvívójának, Gálos Rolandnak a mérkőzése, a finn Arslan Khataev ellen. Gálos egészséges önbizalommal várta ezt a mérkőzést, optimizmusát arra alapozta, hogy Khataevet a Bundesligából már ismerte. Az optimizmusa nem volt alaptalan, 5:0-s pontozással győzte le ellenfelét, ezzel valóra váltotta saját maga és edzője, édesapja, Gálos Tamás álmát: megszerezte a kvótát a tokiói ötkarikás játékokra.

– Pontosan tudtam, mit kell csinálni a finn ellen, hogy vissza tudjak neki vágni a korábbi vereségért – nyilatkozta a találkozó után a boldog győztes. – Az első menetben sokat mentem előre, amely valószínűleg meglepte a finn ökölvívót. Próbáltam végig nagyon taktikus maradni, és amikor két menet után tudtam, előnyben vagyok, nem akartam kockáztatni egy esetleges intést a harmadikban. Sokat mozogtam az utolsó menetben lábon, hogy ne tudjon elérni. Nagyon boldog vagyok, hiszen ezért küzdöttem egész életemben, hogy egy olimpián szerepelhessek.

Gálos Roland (jobbra) a Bocskai-emlékversenyen is remekelt, aranyérmet szerzett
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában