labdarúgás - megye I.

2020.03.14. 18:19

Legyőzte hazai pályán a Lajosmizse a Kécskét

A tavasszal három döntetlennel rajtoló Lajosmizse a két győzelemmel és egy pontosztozkodással nyitó, remek formában lévő Duna Aszfalt TLC II. csapatát fogadta a megyei első osztályú bajnokság 19. fordulójában. Szoros mérkőzésen Árva Zsolt lelkes csapata otthon tartotta a pontokat.

Vincze Miklós

Akárcsak a megye összes pályáján, Lajosmizsén is zárt kapuk mögött játszottak a csapatok. Nagy kár, hiszen egy szoros, kiélezett, jó mérkőzésről maradtak le a nézők azt a néhány fanatikust leszámítva, aki messziről, a kerítésen kívülről kísérte figyelemmel a találkozót.

Gyors gólváltással indult a találkozó. Előbb a hazai Palotai adott középre balról a 4. percben, Kiss László bent megcsinált egy cselt, majd 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 1–0. Nem sokat kellett várni az egyenlítő gólra, a 12. percben egy kécskei támadás végén a jobb oldalról beadott labdát Zádori pörgette Lord kapujába, 1–1. Ezt követően inkább a mezőnyjáték dominált a pályán.

A második játékrészben felpörgött a játék, dinamikus, nagy küzdelem alakult ki, látszott, hogy mind a két csapat nagyon szeretné megszerezni mind a három pontot. Eme cél teljesítéséhez eleinte a Kécske állt közelebb, ám két nagy helyzetet is kihagyott előbb Gréczi, majd Zádori. A két kihagyott ziccerre a Lajosmizse előbb egy Juhász-lesgóllal válaszolt, de később lőttek érvényeset is, méghozzá akkor, amikor a vendégcsapat már nem tudott reagálni. Halasi adott balról középre, ahol Kiss László egy pontos lövéssel megszerezte a második gólját, ami csapata számára a győzelmet jelentette.

Árva Zsolt, a Lajosmizse játékos-edzője: – Boldogok vagyunk, hogy sikerült itthon tartanunk a három pontot, ráadásul úgy, hogy egy nagyon jó mérkőzést játszottunk a Kécskével. Tudtuk, hogy a Kécske támadófocit játszik, ráadásul amikor láttuk, hogy támadókat kaptak az NB II.-es keretből, tudtuk hogy nehéz dolgunk lesz, és valóban nehéz feladat elé is állították a vendégek a védelmünket. A mérkőzése kulcsa az volt, hogy mi fel tudjuk-e törni a védelmünket. Ez kétszer is sikerült, és nem érdemtelenül tartottuk itthon a három pontot. Nagy fegyvertény ez a számunkra.

Bagi Gábor, a Duna Aszfalt TLC II. edzője: – Meddő mezőnyfölényben fociztunk. Mi körbelövöldöztük a kaput, a Lajosmizse pedig maximálisan kihasználta a helyzeteit. Nem ezt a csapatot láttam eddig tavasszal. Lassan, körülményesen játszottunk, rossz megoldásokat választottunk, a helyzeteket pedig elpuskáztunk. Ennek nem lehetett más a vége.

Lajosmizsei VLC–Duna Aszfalt TLC II. 2–1 (1–1)

Lajosmizse, vezette: Baranyai Dávid (Farkas László, Farkas Attila)

LVLC: Lord – Bán, Fekete A., Kenderes, Halasi, Kiss L. (Tábi 91.), Treiber, Rapi, Simtchatcha (Fekete G. 77.), Palotai, Juhász. Játékos-edző: Árva Zsolt.

Duna Aszfalt II: Baráth – Dóka D. (Illés 79.), Steklács, Káli, István, Pácsa, Zádori, Gréczi, Tóth K., Hoffmann, Szabó Á. (Dóka Á. 46,). Edző: Bagi Gábor

Gól: Kiss L. 4., 89. illetve Zádori 12. perc.

Sárga lap: Árva 13., Juhász 22., Simtchatcha 36., Palotai 86., illetve Tóth K. 54., Pácsa 70., Dóka D. 73., Káli 85., István 88.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában