kosárlabda / galériával

2020.03.08. 11:22

Legyőzte az éllovast a Bajai Bácska

A listavezetőt fogadta szombat este a Bajai Bácska FKE a férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjában.  A vendégek tíz mérkőzéses győzelmi sorozattal érkeztek Bajára, amelyet a hazai gárdának – telt ház előtt, szenzációs hangulatban – sikerült megszakítania. 

Vincze Miklós

Hibátlanul kezdett a hazai gárda, négyből négy hárompontosuk ült a hazaiaknak, a 3. percben már 12–4-et mutatott az eredményjelző. Kilenc ponttal is vezetett már a hazai gárda az első negyed közepén, ám a végén feltámadt a vendégcsapat, és az első rövid pihenőre már csak kettő volt a hazai fór. A folytatásban a vendégek meneteltek tovább, meg is fordították az állást, a 15. percben, 26–33-as állásnál a hazai edző, Cservék Csaba egy időkéréssel sikeresen törte meg a lendületüket. Ezután egy 17-5-ös sorozattal visszavette a vezetést a Bácska, és öt pontos hazai vezetés, 45–40-es állás mellett vonulhattak nagyszünetre a csapatok.

A nagyszünet után újra megléptek a hazai kék-sárgák, (52–40), ám a vendég Tóth Péter három triplája ismét szorossá tette a mérkőzést (54–51). A 26. percben aztán robbantottak a hazaiak, és ennek köszönhetően a mérkőzés utolsó felvonását már tíz pontos előnnyel kezdték. Ebben a játékrészben egyre nagyobb lett a különbség a két csapat között, a MAFC már nem bírt közelebb kerülni a hazaiakhoz, a Bácska így magabiztos és megérdemelt győzelmet aratott, igazi rangadó hangulatban, telt ház előtt.

A mérkőzés embere, a nem sok híján tripla-duplát (29/12 pont, 11 lepattanó, 9 gólpasz, 40 VAL) teljesítő Pongó Martin volt, de aki csak pályára lépett, mindenki mindent elkövetett a győzelemért.

Ezzel a győzelemmel a Bajai Bácska már a 4. a tabellán, és egyre közelebb lopakodik az alapszakasz dobogós helyezéséhez. Folytatás 16-án hétfőn este a PVSK vendégeként.

Cservék Csaba, a Bajai Bácska vezetőedzője: – Egy igazi rangadót tudtunk megnyerni egy nagyon jó csapat ellen. Egy végig szoros mérkőzésen, teszem hozzá, az eredmény ugyanis némileg csalóka, mert az első három negyedben kiélezett volt a küzdelem, csak a harjában vált magabiztossá az előnyünk. Ezen a mérkőzésen nem volt kitűzött cél a győzelem, viszont reménykedtünk benne, hogy sikerülhet, hiszen tudtuk, az eddigiek során bizonyítottuk, hogy hazai pályán erősek vagyunk, így tehát előzőleg egyáltalán nem tűnt reménytelennek az éllovas legyőzése. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, kellett az is, hogy ma nagyon jöttek a kinti dobások, 30/14-es a mutatónk, tehát 42 pontot szereztünk háromontosokból, 47 százalékkal dobtuk a tripolákat. A csapat ma nagyon odatette magát, az pedig külön öröm, hogy egészen szenzációs nézőszám előtt játszottunk, hiszen telt ház buzdította csapatot, a szurkolóink igazi rangadó hangulatot teremtettek. Csak gratulálni tudok a játékosaimnak ehhez a nagyszerű győzelemhez.

Hencsey Tamás, a MAFC vezetőedzője: – Először is gratulálok a hazai csapatnak, abszolút megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Nagyon jól játszottak, jó ritmusban kosárlabdáztak. Ugyanakkor el kell mondjam nem szoktam a játékvezetőkkel foglalkozni, de ma meg kell tegyem. Ez a játékvezetői hármas különösen az első félidőben nagyon magas lóról nézett a csapatomra, talán ezt így nem lehet. Ettől függetlenül a bajai csapat magabiztosan nyert. Nagyon rosszul dobtunk a hárompontosvonalon túlról. Nekünk dolgozni kell tovább, vannak problémáink és vannak sérültjeink. A munkában hiszek, dolgozni kell napról-napra és óráról-órára. Nagyon keményen és fókuszáltan, ennek meglesz az eredménye.

Bajai Bácska FKE – MAFC 97-83 (22-20, 23-20, 22-17, 30-26)

Bajai Bácska: Pongó 29, Jakab 21, Vukicevic 13, Nagy D. 7, Goldring B. 21. Csere: Goldring G. 3, Kővágó-Laska 3, Fehér. Edző: Cservék Csaba

MAFC: Richmond 24, Tóth P. 28, Katona, Csapai 2, Harazin 4. Cs: Bordács 12, Lakits 8, Misek 5, Bartha, Polgárdi. Edző: Hencsey Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában