Kosárlabda

2020.03.26. 07:36

Kucsera Dániel végzi az egyéni munkát, és ha csak tud, segít

Éppen egy hete, hogy a KTE-Duna Aszfalt első osztályú férfikosárlabda csapatának a játékosai hazatértek, ki-ki az otthonába. A klub azóta nagy hangsúlyt fektet egyrészt arra, hogy a bajnokság lezárását követően is tartsa a kapcsolatot a játékosaival, másrészt pedig arra, hogy folyamatosan szakmai tanácsokkal segítse a keret tagjait a kondíciójuk megőrzésben a kialakult speciális helyzetben is.

Vincze Miklós

KTE-Duna Aszfalt - DEAC NB I A-csoportos bajnoki kosárlabda mérkőzés Messzi István Sportcsarnok

Fotó: BUS CSABA

A koronavírus veszélyhelyzetre való tekintettel a KTE-Duna Aszfalt szakmai stábja minden játékosa számára egyéni edzésterveket állított össze, hogy a keret tagjai otthon is képesek legyenek formában tartani magukat. Nincs ez másként Kucsera Dániel esetében sem, aki 2019 decemberében kapott profi szerződést a kecskeméti egyesülettől. A játékos tizenkét éves testvére, Martin is folyamatosan részt vesz a regionális kosárlabda kiválasztókon, így aztán a testvérpár sokakhoz képest szerencsés helyzetben van, hiszen együtt is tudnak tréningezni a hernádi házukban.

– Megkaptuk e-mailben az edzéstervet a szakmai stábtól, amely ezen a héten főleg futó és erősítő gyakorlatokat tartalmaz, hogy a kondíciónkat fenntartsuk – nyilatkozta, természetesen telefonon a húszéves játékos. – A napi közös edzések persze nagyon hiányoznak, hiszen a csapattársakkal szinte egy családot alkotunk. Most viszont a jelenlegi helyzetben mindenkinek fegyelmezettnek kell lennie, és kihozni a maximumot az otthoni tréningekből. Testvérem is kosárlabdázik, igaz ő még csak 12 éves, de vannak olyan gyakorlatok is, amelyeket közösen tudunk végezni – jelentette ki.

– A szabadidőmben, mert az azért ebben a speciális helyzetben akad bőven, igyekszem hasznossá tenni magam, és segítek bevásárolni, hivatalos ügyeket elintézni a szüleimnek, nagyszüleimnek – tért át arra, hogy hogyan igyekszik hasznossá tenni magát. – Arra buzdítok mindenkit, hogyha teheti, segítse az idősebb korosztályokat, hogy ne kelljen nekik kimozdulni, maradjanak otthon, biztonságban. Vannak napok, amikor én sem hagyom el a családi házat, akkor szabadidőmben régebbi kosárlabda meccseket nézek vissza hazait és NBA-mérkőzéseket egyaránt. Továbbá olyan barátaimmal és rokonaimmal chatelek, vagy beszélek telefonon, akikkel korábban nem tudtam olyan sűrűn tartani a kapcsolatot – zárta gondolatait a KTE-Duna Aszfalt játékosa.

Fotó: Bús Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában