asztalitenisz

2020.02.17. 20:14

Nagyszabású verseny a sportakadémián

Soha nem volt olyan nagyszabású országos magyar bajnokság, mint amelyet február 28. és március 1. között rendez a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér a Mercedes-Benz Sportakadémián.

Borbély Károly

A kecskeméti Madarász Dóra is szerepel a viadalon

Forrás: AFP

Fotó: AFP

A megméretésen több generáció találkozik. Felnőtt egyéniben is indulni tudnak az U21-es versenyzők, a két korosztály viadalát ugyanis egymásra épülve rendezik, mellettük asztalhoz állnak a para-asztaliteniszezők és a szeniorok is.

– Régen dédelgetett álmom volt, hogy egy nagy asztalitenisz gálát rendezzünk. A 65 éves klubunk történetében már többször szerveztünk magyar bajnokságot, sőt nemzetközi versenyt is, de az ország asztalitenisz sportjának ilyen széles spektrumát még nem céloztuk meg. Kiváló felnőtt, U21-es, illetve újonc versenyzőink vannak, akik igazán megérdemlik, hogy hazai pályán szerezzenek bajnoki érmeket. Abszolút éremesélyes a regnáló, kétszeres ifjúsági magyar bajnok, Drabant Anita, illetve az U21-es Füle Kata, az újonc Polónyi Nóra, és nem utolsó sorban Szvitacs Alexa para Európa-bajnok, aki már kvalifikált a tokiói paralimpiára. Itt lesznek a versenyen a nyári ötkarikás játékokon induló magyar női csapat tagjai, köztük a Kecskeméten jól ismert Madarász Dórával. Naponta háromszáz-négyszáz asztaliteniszező vesz részt az eseményen, és mintegy hetven versenyszámban avatunk magyar bajnokot – mondta Ujhidy Tibor, a Spari elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában