futsal

2020.01.11. 12:10

Nagyot küzdött a ScoreGoal, de nem sikerült a pontszerzés

Szépszámú közönség előtt fogadta a Messzi István sportcsarnokban a Dunaferrt az SG Kecskemét Futsal együttese pénteken, a futsal NB I. 15. fordulójában. A küzdelem végül vendég győzelemmel ért véget, de nagyon megnehezítették a felsőházba vágyó Dunaújváros dolgát a kecskemétiek.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba

Mély védekezéssel készült a kecskeméti alakulat, így nem volt meglepő, hogy főleg a vendég gárda birtokolta többet a labdát az első felvonásban. Helyzeteket így inkább veszélyes pontrúgásokból tudtak megvalósítani, ám Tombácz jó napot fogott ki, és jó ideig nem találtak be kapujába. A 9. percben aztán egy kapu előtti kavarodás után Szedmákról vágódott be a labda a hazai kapuba, így egy öngóllal tudta megszerezni az előnyt a Dunaújváros, 0–1. Időkérés után felpörögtek a hazaiak, és ez góllá is érett. A 16. minutumban Móra Viktor szerzett labdát, majd lövését a kapus hárította, de a kipattanóra jó ütemben érkezett Sallai, és nem is hibázott, 1–1. Több találat ebben az etapban már nem született, így döntetlennel ért véget az első húsz perc.

A fordulást követően is bátran játszott az SG Kecskemét Futsal. Előbb Rutai fordult le emberéről is került helyzetbe, majd egy Dunaferr szabadrúgás után kontrázhattak a hazaiak. A forgatókönyv hasonlóan alakult az első hazai találathoz, ám ezúttal menteni tudtak a gólvonalról a vendégek. A 27. percben Fridrich verte meg emberét a bal szélen, majd lapos lökete a bal kapufáról vágódott Tombácz kapujába, 1–2. Nagy adok-kapok alakult ki eztán a pályán, mindkét oldalon több gól is születhetett volna. A legnagyobb lehetőség hazai oldalon Csamangó előtt adódott, de nem tudott élni Móra forintos labdájával. A végére még maradt egy dunaújvárosi kapufa, az eredmény viszont már nem változott.

– Rúgtunk két gólt, a sors fintora, hogy az ellenfél nyert 2–1-re – tekintett vissza a találkozóra Koós Károly. – Elégedett vagyok a srácokkal, amit elterveztünk, azt megvalósítottuk. Most egy kicsit mélyebben védekeztünk, abból veszélyes kontrákat vezettünk. Látszott, hogy kevesen voltunk, elfáradtunk a második félidőben, és a Dunaferr fölénk tudott kerekedni, és el is dönthette volna a mérkőzést. Tombácz jó napot fogott, átsegített minket a nehezén. A végén ott volt a lehetőség az egalizálásra, de nem éltünk vele, így megérdemelten vitte el a három pontot a Dunaferr. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ilyen sokan kilátogattak, várjuk őket a Veszprém ellen is majd.

SG Kecskemét Futsal–Dunaferr Due Dutrade FC 1–2 (1–1)

Kecskemét, 400 néző, vezette: Boda, Borbás

Kecskemét: Tombácz –Csamangó, Móra, Rutai, Dobosi. Cserék: Csővári – kovács J., Molnár, Daróczi, Sallai, Szedmák, Maczelka. Edző: Koós Károly

Gólszerzők: Sallai a 16., illetve Szedmák (öngól) a 9., Fridrich a 27. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában