kézilabda

2020.01.08. 12:53

Hat év után búcsúzott el a KTE-Piroska edzője

A férfikézilabda NB I./B-ben szereplő KTE-Piroska szörp és eddigi vezetőedzője, Ocsovai Zsolt útjai szétválnak.

Vincze Miklós

Ocsovai Zsolt és csapata a Cegléd elleni találkozón

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: BUS CSABA

A kecskeméti csapat immáron korábbi vezetőedzője a 2014/2015-ös bajnoki szezonban irányította először a hírös városi gárdát. A kézilabdakörökben közkedvelt becenevén Ocsi akkor Kopornyik Zsoltot váltotta a kispadon, és az első szezonban mindjárt a 6. helyig vezette a korábban kiesőhelyen végzett alakulatot. A következő esztendőben már a tabella első harmadát célozta meg a új trénerével, és a kitűzött célt elérve a 4. helyen végzett a KTE-Kisokos. A férfikézilabda NB I./B Keleti-csoportja közben folyamatosan egyre erősödött, ennek ellenére a 2016/2017-es szezonban is 29 szerzett ponttal (13 győzelem, 10 vereség, 3 döntetlen) sikerült a tabella első harmadában végeznie a Kecskemétnek (5. hely), és Ocsovai Zsolték merészebb álmokat kezdtek szövögetni. A 2017/2018-as szezonban 31 pontot gyűjtöttek az Ocsovai-tanítványok (13 győzelem, 6 vereség, 5 döntetlen), és újra lőtávolba került a dobogó, ám a KTE-automatika.hu végül szoros csatában ugyan, de 31 szerzett ponttal a zárásnál a 4. helyen végzett. A 2018/2019-es szezonban már a Piroska Szörp lett a csapat névadója, és döcögős kezdés után tavasszal lendületet vettek a fiúk; abban az esztendőben is csupán egy hajszállal maradtak le a dobogóról (27 pont, 13 győzelem, 1 döntetlen, 8 vereség, 4. hely).

Ocsovai Zsolt és csapata a Cegléd elleni találkozón
Fotó: Petőfi Népe

Az idei, 2019/20-as szezonban kezdetben egy kissé csikorogtak még a kecskeméti gépezet fogaskerekei, végül aztán a győzelem útjára lépett a KTE-Piroska Szörp, és félidőben 8 győzelemmel, 3 vereséggel a 2. helyről várja a folytatást a csapat.

Ocsovai Zsolt 2019-ben tehát a hatodik szezonját kezdte meg a KTE-Piroska Szörp csapatánál vezetőedzőként, ám most úgy döntött, új kihívást keres, így Hatvanban, utánpótlás szakmai igazgatóként folytatja pályafutását.

A csapatot a továbbiakban Apró Ferenc szakmai igazgató és Bencze József szakmai tanácsadó vezeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában