asztalitenisz

2019.12.16. 21:14

Polónyi Nóra és a Spari is nagy sikert aratott

Fodor Miklós az elmúlt hétvégén Polónyi Nórát a serdülő TOP 24-en, míg a hírös városi NB II.-es csapatot a bajnokságban vezényelte. A Spari edzője mindkét fronton örülhetett.

Borbély Károly

A Szolnok elleni NB II.-es mérkőzésen mindkét kecskeméti páros (jobbra) nyerni tudott

Forrás: Spari

Az elmúlt hétvégén a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban rendezték a Győrfi Tibor-emlékversenyt, amely egyben serdülő TOP 24-es viadal is volt. A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Teret, valamint a Kecskeméti Sportiskolát a serdülő ranglista 14. helyezettjeként Polónyi Nóra képviselhette a megméretésen. Nóra rendkívül jó játékkal, fegyelmezett versenyzéssel csoportja második helyezettjeként jutott a legjobb nyolc közé, ahol két meccset megnyert, és végül hatodikként zárta a viadalt.

– A tizenkét éves Nóra érett versenyzést mutatva a tizenöt esztendősökkel is felvette a versenyt. A serdülő ranglistán újoncként a tizennegyedik helyről előre lépett a tizenegyedikre. Az év végén három versenyző öregszik ki előle, ami azt jelenti, hogy jövőre a serdülő ranglistán a nyolcadik kiemelt lesz. A szorgalom és a tehetség egyre több sikert hoz Nóri pályafutásában. Csak így tovább, ilyen alázattal! – mondta Fodor Miklós edző, akire a TOP 24-es verseny mellett másik feladat is hárult a hétvégén. Vasárnap az NB II.-es bajnokság Délkeleti csoportjának 9. fordulójában a Spari gárdáját vezényelte a szolnoki Jászkun Volán SC I. ellen. A hazai pályán szereplő hírös városiak magabiztosan, 14:4-re nyerték a találkozót, amelyen Tóth Kata és Mezei Levente verhetetlen volt, Miskolci Kristóf fantasztikusan küzdött és három mérkőzés megnyerése után az utolsót döntő szettben veszítette el, míg Márkus Enikő az ellenfél legjobbjától nagy csatában maradt alul, de a folytatásban nyert.

A Szolnok elleni NB II.-es mérkőzésen mindkét kecskeméti páros (jobbra) nyerni tudott
Fotó: Spari

A kecskeméti győztesek: Tóth Kata 4, Mezei Levente 4, Miskolci Kristóf 3, Márkus Enikő 1, valamint a Tóth-Márkus és a Mezei-Gyetvai páros.

– A két együttes játékosállományából fakadó nagy különbségen látszott, hogy sima kecskeméti győzelem várható. Gratulálók a csapat eddigi teljesítményéhez, amely révén dobogós helyen van a csapat – vélekedett Fodor Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában