futsal

2019.12.17. 18:50

Kecskeméti vereség született az év utolsó hazai meccsén

Kikapott a bajnoki álmokat dédelgető Szombathelyi Haladástól az SG Kecskemét Futsal. Koós Károly, a hírös városiak edzője azonban elégedett volt csapatával.

Borbély Károly

Rutai Balázs szerezte a Kecskemét gólját

Fotó: Bús Csaba

Az esztendő utolsó hazai meccsén az aranyéremért küzdő Szombathelyi Haladást fogadta az SG Kecskemét Futsal a férfiélvonalbeli bajnokság 13. fordulójában. A hétfő esti összecsapás a vendégek győzelmével ért véget, ám nem szégyenkezhetnek Koós Károly edző tanítványai, mert megnehezítették a vasi együttes dolgát a Messzi István Sportcsarnokban.

SG Kecskemét Futsal–Haladás VSE 1–4 (0–2)

Kecskemét, 400 néző. Vezette: Tamási Patrik (Kiss Gergő, Urgyán Antal).

Kecskemét: Tombácz – Csamangó, Móra, Rutai, Dobosi. Csere: Csővári, Váczi, Nagy R., Kovács J., Szedmák, Maczelka. Edző: Koós Károly.

Gólszerző: Rutai (39.), ill. Hajmási (7.), Vidák (15.), Gerencsér (29.), Dróth (35.).

Bátran kezdte a meccset a Kecskemét, többször is a Haladás kapuja elé kerültek, megdolgoztatták a vendégek kapusát. Aztán a szombathelyiek is magukra találtak és átvették az irányítást, majd a 7. percben egy kontrából megszerezték a vezetést. A bekapott találat nem fogta meg a hazaiakat, Rutai Balázs és Móra Viktor lövései után nem sokon múlt, hogy döntetlenről folytatódjon a meccs. A ziccerek azonban kimaradtak, a Haladás pedig egy újabb kontra végén növelte előnyét, így 0–2-vel zárult az első félidő.

A fordulást követően a hazai védelem a 29. percig állta a rohamokat, majd onnantól a Hali kétszer is betalált. A meccs vége előtt egy perccel Rutai harcolt meg egy labdáért, lőtt, és megszerezte a szépítő találatot.

Rutai Balázs szerezte a Kecskemét gólját
Fotó: Bús Csaba

– Méltóképp búcsúztunk az évtől és szurkolóinktól, akiknek szeretnék ezúton is kellemes ünnepeket kívánni. El kell fogadni, hogy ennyi különbség van a két együttes között, de összességében nem lehetünk elégedetlenek. Mi mindent megtettünk, ami tőlünk telik. Amíg frissek voltunk, addig voltak lehetőségeink, aztán kontrákból mi kaptuk a gólokat. A célunk az volt, hogy szerezzünk egy találatot, és ez sikerült – mondta Koós Károly.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában