Asztalitenisz

2019.11.07. 12:35

Drabant Anita a párosok versenyében aranyérmet nyert

A ­budapesti Ormai csarnokban rendezték a női mezőny első osztályú ranglistaversenyét ifjúsági és felnőtt korosztályban. A hétvégi viadalon a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér játékosai közül Drabant Anita mellett a még újonckorú Polónyi Nóra mérette meg magát az ifik között.

Borbély Károly

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Borbély Károly

A párosok versenyében Drabant Anita a statisztikás Dari Helga oldalán első kiemeltként indult, és esélyeshez méltóan meneteltek a döntőig, ahol Czeglédi Dorka-Volentics Anna duó vár rájuk. Az ötödik szettben Anita és Helga a rutinjuknak köszönhetőn a fontos pillanatokban jobban koncentrált, pontosabban játszott, sikerült megnyerni a meccset, és ezzel a dobogó legfelső fokára állhattak.

Egyéniben Polónyi ­Nóra a selejtezőben két győzelem mellett egy vereséget gyűjtött be, de feljutott a főtáblára, ahol Adorjáni Csillával (Statisztika) szemben brillírozott, de nem sikerült felülmúlnia ellenfelét. Drabant Anita kiemelt főtáblásként várta a versenyszámot és a negyeddöntőig nem is akadt gondja, de ott Fejős Anna (Statisztika) nagy falatnak bizonyult számára.

Vasárnap, a felnőttek mezőnyében a sparisok közül Füle Kata, Márkus Enikő és Drabant Anita lépett asztalhoz. Párosban a Drabant-Dari kettős a negyeddöntőben óriási meccsen nyerési esélyt szalasztott el és kapott ki 3:2-re a Petrik-Varga Tímea–Imre Leila (Erdért SE) ellen, akik utána az első helyig meg sem álltak. A Füle-Márkus duó is negyeddöntőt játszott az Ambrus Krisztina-Tóth Kata (Erdért SE) pár ellen és 3:0-ra kikapott.

Egyéniben mindhárom sparis lány főtáblára jutott, ahol Füle Katának sikerült még egy kört nyernie. A négy közé jutásért játszhatott a Spanyolországban légióskodó Fehér Orsolya ellen, akitől 4:1-re kikapott.

Drabant Anita (a dobogó tetején jobbra) a budapesti viadalon
Fotó: Borbély Károly / Petőfi Népe

– A hétvégén párosban jobban ment a lányoknak és sikerült ifjúsági számban aranyat nyerni a Drabant-Dari kettősnek. Felnőttben is csak nagy csatában maradtak alul az éremért folytatott harcban a későbbi győztes ellen. Egyéniben ugyan érmet nem nyertünk a hétvégén, de Füle Kata és Polónyi Nóra is kiemelkedően szerepelt, jelentősen növelve ranglistapontjaik számát, előreléptek a női ranglistán – mondta Szabó Krisztián edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában