kerékpár

2019.11.13. 21:18

Árkon-bokron át teker a megméretés mezőnye

Második alkalommal rendezi meg a Kecskeméti Első Sor az Árkon-bokron teljesítménytúrát. A vasárnapi viadalon 50 és 100 kilométeres távon mérhetik össze erejüket a rajthoz állók.

Borbély Károly

A legnagyobb meglepetésre tavaly százhúsz kerékpáros vágott neki a viadalnak

Fotó: KES

Kecskemét a régió legjelentősebb kerékpáros központja lett az elmúlt években. A Szeleshát Birtok Kecskeméti ES országúti versenyzői rendszeresen állnak dobogón országos versenyeken, és az egyesület mindent megtesz azért, hogy egyre többen pattanjanak nyeregbe mind a négy évszakban. A város évek óta otthona a cyclocross Magyar Kupa futamoknak, 2020-ban pedig a cyclocross országos bajnokság is Kecskeméten lesz.

A város környékén rendszeresen szerveznek kerékpáros teljesítménytúrákat (Vad Kunság tájékozódási túra), valamint többfordulós terepversenyeket (Winter Kúp). Ezekhez a viadalokhoz hasonló a gépet és embert próbáló „651 Árkon-bokron kerékpáros tájékozódási túra”, amelyet november 17-én, Kecskemét város fennállásának 651. évfordulója alkalmából rendez a Kecskeméti Első Sor Egyesület. A megméretés 100, illetve 50 kilométeres útvonala a hírös város közigazgatási határán kanyarog végig.

– A túra igazi bringás élményt ígér, de a fokozott koncentráció elengedhetetlen – mondta Sáfár Tamás, a Szeleshát Birtok Kecskeméti ES elnöke. – A legnagyobb meglepetésünkre tavaly százhúsz kerékpáros vágott bele az ismeretlenbe. A megméretés egy átlagos kerékpáros számára teljesíthető, de fontos, hogy a kerékpárja nagyon jó műszaki állapotban legyen, és a bringás ismerje saját határait. Aki itt egy kicsit elkalandozik, az rossz irányba kanyarodhat vagy eleshet.

A vasárnapi viadal mezőnye 10.15 órakor rajtol a versenyközponttól, a ballószögi Aranykor Wellness és Termálfürdő elől, ahol a cél is lesz.

A legnagyobb meglepetésre tavaly százhúsz kerékpáros vágott neki a viadalnak
Fotó: KES

Az 50 kilométeres túrára nevezők Ballószög, Helvécia, Városföld, Nyárlőrinc, Katonatelep, Kecskemét környékét érintve jutnak a célba, míg a 100 kilométeres távra vállalkozók Katonatelep után Talfája, majd Hetényegyháza felé veszik az irányt, így közelítve a cél felé.

A szervezők tájékoztatása szerint a nyomvonalakról kis méretű térkép és letölthető fájl is készül, amit a GPS-alapú eszközökre erősen ajánlott felrakni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában