labdarúgás - megye II.

2019.10.28. 12:28

Kiélezett meccsen győzött a Bajai SK

A forduló előtt a 3. helyen tanyázó, hazai pályán még veretlen Bajai SK a szeszélyes, ugyanakkor bárkire veszélyes Borotát fogadta a megyei másodosztályú labdarúgó bajnokság 10. fordulójában. A pozitív várakozások beigazolódtak, élvezetes, izgalmas mérkőzést vívott a két csapat, amelyet végül az a Baja nyert meg, amelynek soraiban a második játékrészben – kényszerűségből – maga a vezetőedző, Koch Tamás is pályára lépett.

Vincze Miklós

Fotó: Vincze Miklós

Nagy elánnal esetek neki egymásnak a csapatok, a gólra sem kellett sokáig várni. A 13. percben ide-oda pattogott a labda a vendégek 16-osán belül, végül hazai Bányai Edvin kotorta be a vendégkapuba, 1–0. A 25. percben egyenlítettek a vendégek, akkor Nikutovic Sasa ugrott ki, és gurította el higgadtan a hazai kapus, Székely mellett a labdát, 1–1. Nem sokáig örülhettek a döntetlen állásnak a vendégek, mert egy percre rá Jeszenszky egy egyéni akció végén a kapuba bombázott, 2–1. A félidőig már nem változott az állás.

A második játékrész 64. percben a hazai Cifra Gábor akkora gólt rúgott, ami joggal pályázhat az év gólja címre. Egy szabadrúgást követően a veterán középpályás a 16-os sarkáról, balról, kapásból, külsővel ragasztott egy óriási gólt a borotai kapu hosszú felső sarkába, 3–1. Fellélegeztek a hazaiak, de csak két percig hihették azt, hogy a meccs végre eldőlt, a 66. percben ugyanis újra egyenlített a Borota, akkor Sasa Nikutovic három embert cselezett ki a 16-oson belül, majd gurított higgadtan a hazai kapuba. 3–2. A küzdelem heve mit sem csökkent, ám az eredmény már nem változott, így a Sugó-partiak otthon tartották a három pontot. A mérkőzés érdekessége, hogy a második játékrészben a sok sérült miatt előállt kényszerűségből – akárcsak a megye egyes fordulóban Kerekegyházán az Akasztó színeiben Szrenkó István – Koch Tamás, a bajaiak vezetőedzője is pályára lépett.

Koch Tamás: – Bár tizenegy hiányzónk volt ezen a mérkőzésen, ennek ellenére jól küzdött a csapatom, ezért mindenképpen dicséret illeti. Meggyőződésem, hogy a közönség remekül szórakozott a találkozón, hiszen a nagy iram és nagy küzdelem mellett szenzációs gólokat is láthatott. A két csapat között nüansznyi volt a különbség, ha szabad egyet kiemelnem a látványos gólok mérkőzéséből, talán éppen egy Cifra bombagólnyival voltunk ma jobbak.

Szűcs Zoltán, a Borota szakosztály-igazgatója: – Nagyot küzdött mind a két csapat. Sajnos nálunk csak egy vezéregyéniség akadt, Nikutoviv Sasa, míg a hazai csapatban több olyan játékos is akadt, aki képes volt átlagon felüli teljesítményt nyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában