parakerékpár

2019.09.04. 18:42

Két érmet szereztek a kecskemétiek

A hétvégén rendezték a Jász-Nagykun-­Szolnok megyei Tiszagyen­dán a magyarországi para­ke­rék­­páros Európa-kupát, ahol hét nemzet sportolói kilenc kategóriában mérték össze erejüket.

Borbély Károly

Császár Attila a dobogó felső fokán

A viadalon Magyarországot többek között a Mercedes-Benz Gyár KMSE két sportolója, Farkas Mihály és Császár Attila képviselte. Előbbi harmadik, utóbbi első lett kategóriájában.

„Az én kategóriámban 46 kilométert kellett teljesíteni a Tisza-gáton, harminchat fokos melegben. Nagy lendülettel indult a mezőny, mindenki szeretett volna egy kis előnyt szerezni. A sík terepen az egyre erősödő szél nem könnyítette meg a dolgunkat. Számomra mentálisan is nehéz volt a verseny a monoton táj és a változatlan terep miatt. Szerencsére sokáig tudtam menni a fő bollyal, és ez segített átesni a holtpontokon” – nyilatkozta Császár Attila.

„A Hungaroringen megrendezett országos bajnokság után most sokkal elégedettebb vagyok a teljesítményemmel. Még csak most tanulom úgy beosztani az erőmet, hogy az pont a cél után fogyjon el. Hosszú még az út, de úgy érzem, jó irányba haladok. Életemben először kategóriámban a dobogóra állhattam, az érzés leírhatatlan” – mondta Farkas Mihály.

Császár Attila a dobogó felső fokán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában