labdarúgás

2019.09.20. 14:04

Káli Tibor góllal tért vissza

Sérülés és hosszadalmas lábado­zás után a hétvégén csere­ként lépett újra pályára a tisza­kécskei kedvenc, Káli Tibor. És ha már beállt a 65. percben, a 80. percben be is talált. Vele beszélgettünk.

Vincze Miklós

– Hosszú sérülés után álltál be a hétvégén, és szívet melengető vastaps fogadott, bizonyítva, hogy a szurkolók szeretnek. Érzed is ezt?

– Igen, nagyon jó érzés volt újra pályára lépni tizenhárom hónap után, és a szurkolók szeretetének a megnyilvánulása – ahogy az elmúlt években annyiszor – ezúttal is nagyon jólesett. Ők is legalább annyira várták a visszatérésemet, mint én.

– Milyen érzés volt alig negyedórával a visszatérés után gólt szerzeni? Ezt alighanem rendezni sem lehetett volna jobban.

– Az biztos, hogy nem is alakulhatott volna jobban. Az egész csapatnak köszönhetem a gólomat, külön kiemelve Tóth Tomi barátomat, aki maga is gólt szerezhetett volna, de lepasszolta nekem a labdát, így én lettem a gólszerző és a végeredmény beállítója.

– Mi volt a sérülésed, és mikor kellett abbahagynod a játékot?

– Elülsőkeresztszalag-szaka­dásom volt, 2018. augusztus 22-én, egy csütörtöki edzésen egy egymás közti játék közben történt meg a baj. Azóta átestem egy műtéten, és egy igen hosszú és kemény rehabilitáció után tartok most ott, hogy harminc perc játékra bajnokikon már jó vagyok. Dr. Majzik Ernő műtött meg Siófokon, ő specialista és profi. Nagy szerepe volt a visszatérésemben a gyógytornász Barbinak Kecskeméten, Maczkó Gábor, Jelenfi Tamás masszőröknek, Petrik Detti fizikoterapeutának és Vellai Áron erőnléti edzőnek. Köszönöm nekik a rengeteg segítséget.

– Nem voltál vándormadár, de voltak csapatváltások. Most viszont már öt éve a Tiszakécskében focizol, és szinte eggyé váltál a csapattal. Végállomás a Tisza partja?

– Én minden szempontból megtaláltam itt, Tiszakécskén a számításaimat. Kaptam ajánlatokat korábban máshonnan, de én nem megyek innen sehova, mondhatni, hazaérkeztem. Sokat köszönhetek az egyesületnek, a vezetőségének. Három éve már technikai vezetőként is itt dolgozom a klubnál, és a vezetőség is hosszú távon számol velem.

– Milyen a társaság, milyen a közösség?

– A mi csapatunk már három éve nagyjából ugyanazokból az emberekből áll, egy kiváló baráti társaság alakult ki az idő alatt.

– A Harta elleni meccs előtt nem csak a Harta öltözőjében döngött a talpalávaló. Van kabalazenétek?

– A meccsek előtt Szabó Ádi vagy Tóth Krinya mindig pakolgatja be a zenéket kellő hangerővel, de külön kabalazene nincs.

Káli Tibor Tóth Tamás passzát küldte előrevetődve a Harta ellen a jobb alsó sarokba
Fotó: Vincze Miklós / Petőfi Népe

– Az, hogy időnként beugranak NB II.-esek, az nyilván nagyszerű. De nem okozhat-e csalódást olyasvalakinek, aki egész héten dolgozott a megye egyes csapattal és a visszajátszók miatt nem kap lehetőséget?

– Az, hogy erre számítani kell, azt a vezetőség már két éve a játékosok tudtára adta, hogy idővel ezzel majd számolni kell. A hozzáállásban ezen a téren az NB II.-es játékosoktól és a megye egyes játékosok részéről sincs probléma. Akkor is zökkenőmentesen működött ez a rendszer, amikor NB III. és megye kettő volt együtt egy fél évig, nem hinném, hogy bármilyen problémát okozhatna ez így, hogy mindenki tudta és tudja, így akarta a vezetőség.

– A hétvégén csereként álltál be, várható, hogy fokozatosan egyre több terhelést vállalsz?

– Természetesen az edzőnk, Bagi Gábor is úgy számol velem, hogy idővel minél több percet töltsek a pályán, én is ezt szeretném, de mivel nem vagyok húszéves, szépen lassan haladunk, nem kapkodjuk el azt a lépést, hogy a kezdőben lépjek pályára. Egy ilyen visszatérés elején nagyon fontos, hogy odafigyeljek arra, nehogy visszasérüljek, mert az valószínűleg a pályafutásom végét jelentené.

– Olyan értelemben jókor tértél vissza, hogy lehet, novemberben vár egy válogatott mez, a megyei válogatott meze.

– Mindig nagy megtiszteltetés egy ilyen meghívó, két évvel ezelőtt is nagyon hálás voltam érte Vanó Sándornak, vagyis S. bának azért, hogy a megye kettőből behívott a válogatottba. Akkor, a történelmi siker után, azt mondtam neki, hogyha a félegyházi Palásti Sanyi kijelentette, hogy neki ez az utolsó, akkor szerintem nekem se kell már nagyon azon gondolkoznom, hogy van-e még nekem a keretben hely. De amennyiben S. bá úgy gondolná, hogy tudok segíteni a válogatottnak, akkor a felkérést szemtelenség volna visszautasítani, nem is merném. Ha ő hív, én megyek, de ezt ő dönti el. De azért maradjunk a realitás talaján: mégiscsak egy súlyos sérülés és tizenhárom hónap futball nélküli kényszerpihenő után vagyok.

Káli Tibor névjegye

Életkor: 33

Magasság: 183 cm

Testsúly: 81 kg

Poszt: csatár

Mezszám: 10

Eddigi csapatai:

2007/08: Sárszentmiklós-­Sárbogárd

2008/09: Bölcskei SE

2009/10: Bajai LSE

2010/2011, 2011/2012: Piesting Ausztria

2012/13: Hetényegyházi SC

2013/14: Kecskeméti LC

2014– Tiszakécske

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában