kézilabda

2019.09.17. 07:00

A szív diadala Mizsén

Nem túl jól kezdték az NB I/B csoportos bajnokság 2019/2020-as szezonját a kecskeméti csapatok. A férfiak mezőnyében a KTE-Piroska Szörp az újonc Hatvan otthonában szenvedett vereséget, míg a nők versenyében az esélyesebbnek tartott Kecskeméti NKSE hazai pályán kapott ki a Balmazújvárostól. A nyáron erősödő Mizse KC viszont bravúros győzelmet aratott a Békés ellen.

Borbély Károly

Bíró Balázs 8 gólja ellenére a KTE kikapott Hatvanban

Forrás: baon.hu

Fotó: Bús Csaba

A férfi NB I/B csoportos bajnokság 2019/2020-as szezonjában először a Mizse KC lépett pályára a Bács-Kiskun megyei együttesek közül. A nyáron erősödő lajosmizsei gárda a legutóbbi idényben ötödik Békést fogadta szombaton és egy szoros meccsen sikerült otthon tartania a két pontot.

Mizse KC–Békési FKC 24–23 (13–11)

Lajosmizse, 150 néző. Vezette: Földesi Csaba, Halász András

Mizse KC: Zaklajda – Drabant 5, Kiss 4, Petrik-Varga 3, Vancsics 4 (1),Zsolnai 1, Bán 1. Csere: Csernyik (k), Bujdosó 4, Benke 2, Keresztes, Scheuring, Horváth V., Tóth, Szajbert. Edző: Jakab László

Kiállítások: 22, ill. 22 perc

Hétméteresek: 2/1, ill. 4/2

Két és fél perc volt hátra a találkozóból, az eredményjelző 24–21-et mutatott. A vendégek viszont nem adták föl, mozgósították erőtartalékaikat és a véghajrában két gólt is szereztek, sőt az utolsó pillanatokban még az egyenlítésért is támadhattak. A Mizsének azonban sikerült kivédekezni a hátralévő másodperceket és így bravúros győzelemmel indították a szezont.

– Egy új összetételű csapattal és új edzővel sikerült egy közönségszórakoztató mérkőzést produkálni egy nagyon erős, esélyesebb ellenféllel szemben. Ez a győzelem a szív diadala volt, mert a hibáink ellenére kibrusztoltuk a győzelmet – mondta Jakab László.

A Mizsével azonos csoportban szereplő KTE-Piroska Szörp szintén szoros mérkőzést játszott az újonc Hatvan otthonában, de pontot szereznie nem sikerült a vasárnap délutáni találkozón.

Hatvan–KTE-Piroska Szörp 29–28 (16–12)

Hatvan, 200 néző. Vezette: Nagy Frerenc, Túróczy József

Kecskemét: Podoba, Szabó M., Szél (kapusok), Bíró 8 (5), Füstös 7, Kátai 4, Berkes 3, Csordás 3, Tóth N. 3, Csuzi, Forgács, Francia, Kis D., Mazák, Nagy M., Szrnka. Edző: Ocsovai Zsolt

Kiállítások: 4, ill. 16 perc.

Hétméteresek: 7/5, ill. 6/5

– Nagyon elvagyunk keseredve, nem így terveztük az első bajnoki meccset. Csak magunkat okolhatjuk a vereségért. Amit a csapat az első félidőben mutatott, az nagyon messze volt attól, amit valójában tudunk. A második félidőben szépen dolgoztak a játékosaim, de a döntő helyzetekben hibáztak. Bízom benne, hogy ez a pofon jókor jött, és ráébreszti a gárdát, hogy ennél több kell a bajnokságban – mondta Ocsovai Zsolt.

A női NB I/B-s bajnokság Keleti csoportjában a Kecskeméti NKSE hazai pályán kezdte a szezont, vasárnap este a papíron gyengébbnek tartott Balmazújvárost fogadta. A meccsen bebizonyosodott, hogy a Hajdú-Bihar megyei együttes csupán papíron gyengébb...

Bíró Balázs 8 gólja ellenére a KTE kikapott Hatvanban
Fotó: Bús Csaba / baon.hu

Kecskeméti NKSE–NKK Balmazújváros 31–33 (18–15)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 450 néző. Vezette: Héjja Ádám, Kónya Balázs

Kecskemét: Pálinkás, Németh Zs. (kapusok), Palotás 8 (1), Pénzes 7 (2), Orell 6 (1), Gulyás 4, Maláti 2, Németh K. 2, Tóth L. 1, Kaiser 1, Sülye, karacs, Konfár, Szabó V., Megyesi. Edző: Varga József

Kiállítások: 8, ill. 12 perc

Hétméteresek: 8/4, ill. 4/3

A hátország eredményei

NB II., férfiak, Délnyugati csoport: Kiskőrös–Pécsi VSE-KE-SE 35–21, Kalocsai KC–MK Pelikán-Siklós KC 36–25, Bajai KSE–Satelit Se Somogytarnóca 25–24. Déli csoport: Dabasi KC VSE U23–KIKI 34–36. Délkeleti csoport: Bácsalmási PVSE–Kiskunmajsai KC 23–40.

NB II., nők, Déli csoport: ÓKSI-Rév–Kecskeméti NKSE U22 36–25. Délkeleti csoport: Szarvasi NKK–Bácsalmási PVSE 30–27.

Bács-Kiskun megyei férfi bajnokság: Kecskeméti FS DSE I.–Kecskeméti FS DSE II. 27–28, Kiskunhalas UKSC–Balogh Tészta TVSE 23–22, Soltvadkerti TE–D-V SE Csávoly 30–16, Kecel KC–P&P Kiskunfélegyházi HTK 32–21, Tiszaalpári SE–Gézengúz UKC 23–41.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában