labdarúgás / galériával

2019.07.12. 08:45

Utazik a Duna Aszfalt TLC

Egyhetes edzőtáborba, Szlovéniába utazik szombaton a Duna Aszfalt Tiszakécske LC csapata. A keretet azok a játékosok alkotják, akik az augusztus 4-én kezdődő bajnokságban is játszani fognak.

Szentirmay Tamás

A héten még hazai pályán készültek a tiszakécskei labdarúgók

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Szentirmay Tamás

Szinte véglegesnek mondható a Duna Aszfalt Tiszakécske LC 2019/2020-as bajnoki idényre készülő keretek. Azért csak szinte, mert az átigazolási időszak augusztus végéig tart, így van arra még lehetőség, hogy újabb labdarúgó érkezzen a Tisza-parti kisvárosba. A felkészülés eddigi szakaszáról, az érkezőkről és az elkövetkezendő időszakról Simon Antal vezetőedzőt kérdez­tük.

– A felkészülés harmadik hetében tartunk, és amit elterveztünk, azt eddig sikerült megvalósítanunk – jelentette ki Simon Antal. – Igaz, hogy szerdán a Dunaújvárossal tervezett edzőmérkőzésünk elmaradt, az ellenfél ugyanis lemondta a találkozót a sok sérültje miatt. Helyette egymás elleni játék szerepelt a programban. Ez a változás volt csupán eddig a felkészülésünkben. A játékosok az előírt munkát teljesítették, amit a felkészülés megkezdése előtt mindenki személyre szabottan kapott meg. Utána hazai környezetben készültünk, illetve két egymás közötti játékot a lakiteleki pályán bonyolítottunk le, mivel a mi pályánk felújítás alatt áll. Szombaton reggel Szlovéniába utazunk edzőtáborba, ahova egy huszonkettes kerettel, plusz a három kapussal megyünk. Ezek a játékosok már nagyrészt a mi labdarúgóink, az egyezség megszületett velük. Próbajátékos már nincs és nem is jön az edzőtáborba. Az első hetet arra szántuk, hogy több labdarúgót is kipróbáljunk, az volt ugyanis a célunk, hogy minden posztra legyen két játékosunk – a versenyhelyzet miatt. Ez az edzőtábori indulásra kiderült. A kapusok közül Molnár maradt, érkezett hozzánk Varga Ádám (Puskás Akadémia) és Barát Bence (Békéscsaba). A védősorban új Erdélyi Botond (Dorog), Preklet Csaba (Cegléd) és Fábio Nascimento de Oliveira (Csíkszereda), a régiek pedig Oláh, Kardos, Ludánszki, Sváb és Polyák. A középpályán Gréczi Gábor, Kirchner, Tölgyesi, Kocsis, Horváth Adrián a régi játékos, és jött Szuhodovszki Soma (Monor), illetve Durso Giuliano (Vác). A támadósorban Tímári Norman (Puskás Akadémia) és Zádori Krisztián (Balmazújváros) az új, Kovács Dávid, Puskás, Nyilas Elek, Szabó Dávid pedig a régiek. Egy sérült játékosunk van, aki a tavaszi szezonban sérült meg, Batizi-Pócsi Balázs, ő szintén jön majd velünk az edzőtáborba. Természetesen ő még nem tud úgy részt venni a felkészülésben, nem képes olyan intenzív munkát végezni, mint a többiek.

Szlovéniában az egy hét alatt négy edzőmérkőzést fognak vívni. – Már szombat délután játszunk a helyi Lendava csapatával – jelezte a tréner, hogy nem fognak tétlenkedni. – Utána kedden és szerdán találkozunk egy másik szlovén és egy dél-koreai gárdával, majd július 20-án szintén egy szlovén csapat ellen játszunk. Valamennyi edzőpartnerünk másodosztályú. A hazajövetelünk után vasárnap és hétfőn pihenőnapot kapnak a játékosok. A következő edzőmérkőzésünk csütörtökön lesz a Kecskemét NB III.-as csapata ellen, a hétvégén pedig a Debrecen II.-vel fogunk megmérkőzni. Az azt követő héten pedig már kezdődik a bajnokság. Augusztus hónapban hét bajnokit fogunk játszani, ami azt jelenti, hogy négynaponként. A bajnokság ugyanis 4-én kezdődik és szeptember 1-ig lesz hét mérkőzés. Ennek megfelelően alakítottuk ki a felkészülést. A játékosok így jobban tudnak készülni a bajnokság kezdeti szakaszára.

A fiatal játékosokkal kapcsolatban Simon Antal elmondta, hogy most érkezett hozzájuk a kapus Varga Ádám; Szuhodovszki Soma és Erdélyi Botond, akik az elmúlt évben végigjátszották az NB II.-es szezont. Tímári Norman sem ismeretlen az NB II.-ben. Szabó Dávid pedig az elmúlt idényben is Tiszakécskén játszott. Valamennyien rendelkeznek tehát NB II.-es felnőtt rutinnal.

Arra a kérdésre, hogy mennyire elégedett a játékosok munkájával, a vezetőedző azt válaszolta, hogy mindenki teljes intenzitással edzett. Vannak olyan játékosok, akik az elmúlt bajnokság végén megsérültek, nekik nagyobb volt a lemaradásuk a többiekkel szemben. Közéjük tartozott Csáki Róbert, Horváth Adrián, Nyilas Elek, ők gyengébb terhelést kaptak, hogy vissza tudjanak rázódni. Most már mindenki teljes erőbedobással készül, elégedett a teljesítményekkel, de ez természetes is, mert minden játékos tudja azt, hogy ez egy olyan időszak, amikor fáradtabbak, de ebből kell majd táplálkozni a bajnoki szezonban.

Edzőmérkőzés házon belül

A Dunaújváros ellen szerda délutánra tervezett, ám elmaradt edzőmérkőzés helyett egy háromszor harminc perces egymás közötti mérkőzést vívott aznap délután a Duna Aszfalt TLC kettéosztott kerete. A fehér mezes csapat a Molnár – Erdélyi, dr. Kardos, Preklet, Sváb, Horváth, Kirchner, Tölgyesi, Nyilas, Tímári, Puskás összetételben futott ki a pályára, a rózsaszín mezesek tizenegye pedig így állt fel: Varga – Oláh, Csáki, Fabio, Polyák, Giuliano, Kovács, Szuhodovszki, Gréczi, Szabó, Zádori. A második harminc percben Polyák helyett Ludánszki, Giuliano helyett pedig Kocsis állt be, a meccs harmadik harmadában Tölgyesit Polyák, Svábot pedig Giuliano váltotta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában