kézilabda

2019.07.10. 11:49

Szrnka Levente Kínában légióskodik

Bár a KTE-Piroska Szörp férfikézilabda-csapata július 24-én kezdi meg a bajnokságra való felkészülését, a játékosok az egyéni alapozást már kedden megkezdték. Kivéve a csapat fiatal játékosát, Szrnka Leventét, aki nemhogy nem tétlenkedik, hanem ezen a nyáron egyenesen Kínában légióskodik.

Vincze Miklós

Kérdésünkre Ocsovai Zsolt, a játékos vezetőedzője elmondta, hogy Levente a Pick Szeged közvetítésével jutott ki a mennyei birodalomba, és bizony nem üdülni ment, hanem keményen teljesíteni a pályán.

– A Pick Szeged remek kapcsolatot ápol a kínaiakkal, és a kínai szövetség kérte fel őket, hogy néhány játékost küldjenek ki Kínába, ahol most zajlik a bajnokság, hogy egy-egy klubba beszállva segítsék azt a minél jobb szereplésben. Levi így utazott el többedmagával Kínába. A kiválasztott kluboknál párosával helyezték el őket, tehát senki nem marad egyedül a számára idegen közegben. Rendesen, napi szinten edzenek, hétvégén pedig bajnoki mérkőzéseket játszanak.

– Én száz százalékig támogattam, hogy kipróbálja magát – felelte Ocsovai mester arra a kérdésre, hogy ez a kis kínai kitérő vajon fejfájást vagy örömöt okoz a vezetőedzőnek. – Egy teljesen másfajta munkát, teljesen más kultúrát fog megismerni, és biztos vagyok benne, hogy rengeteg pozitív tapasztalattal fog hazatérni. Biztosan lesznek olyan dolgok, amik nem tetszenek neki, de azt gondolom, ez remek alkalom arra, hogy ráérezzen, ilyen a légiós élet. Hiszen nem egyszerű, ezt tapasztalatból mondhatom. Egy idegen országban, idegen csapatnál, idegen vezetőség alatt kell napról napra bizonyítania úgy, hogy nem elég nyolcvan vagy száz százalékot nyújtani, hanem rendre százhúszat, százötvenet kell teljesíteni, hiszen tőle várják el azt, hogy a csapatot segítse. Ebből szakmailag és emberileg is csakis profitálhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában