Kecskeméti Spartacus

2019.07.16. 15:50

Az asztalitenisszel is ismerkedtek a kecskeméti fiatalok

Változatos táborokat szervez egész nyáron a széchenyivárosi asztaliteniszklub, a Kecskeméti Spartacus. A fiatalok egy csoportja járt a parádfürdői erdei táborban, ahol az erdei túrázás mellett sok érdekes program várt rájuk.

Sebestyén Hajnalka

Parádon sokat tanultak a természetről is a táborozó gyerekek

Forrás: Petőfi Népe

A kézműves-foglalkozásokon agyagoztak, betekintést kaptak a bőrművességbe, kenyérlángost sütöttek, valamint sportprogramokon és ismeretterjesztő előadásokon vehettek részt. Sokat tanultak az élővilágról, például a gombákról és a vadállatokról, a tudásukat a gyakorlatban is alkalmazhatták. Természetesen nem maradhattak el a népszerű játékok, mint a csocsó, asztalitenisz, íjászat vagy a számháború és a bátorságpróba sem. A kirándulások alkalmával ellátogattak a parádsasvári üvegmanufaktúrába és megtekintették az Ilona-völgyi vízesést.

A fiatalok egy másik része Kecskeméten, a széchenyi­városi csarnokban töltötte hasznosan az időt. A pingpongtáborok sokakat vonzottak. A gyerekek szakképzett edzők segítségével megismerkedhettek az asztalitenisz alapjaival. A technikai és erőnléti edzések mellett jutott idő a kikapcsolódásra is, a programban szerepel mesenézés, játék, strandolás, fagyizás egyaránt. Az asztalitenisz-táborokat Fodor Miklós, Dékány Ferenc és Nyúl Zsolt vezették le.

Parádon sokat tanultak a természetről is a táborozó gyerekek
Fotó: Petőfi Népe

A harmadik tábor az Ötletes Vakáció volt, mely szintén színes programokat nyújtott a gyerekeknek. Volt kincskeresés a Spari területén, kézműves-foglalkozás, sütikészítés, logikai és sportos csapatjátékok, valamint kirándulások Kecskemét területén, a Vadasparkba, az Argos Kutyaiskolába és a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában