lovassport

2019.06.10. 16:56

Remekeltek a hazaiak a mélykúti viadalon

Múlt hét szerdától vasárnapig rendezték Mélykúton a III. Nemzetközi Fogathajtó Versenyt és 56. Magyar Derbyt. A viadalon az egyesek, a kettesek és a négyesek kategóriájában is magyar sikerek születtek.

Borbély Károly

Hölle Martin győzött a kettesfogathajtók mezőnyében

Forrás: Media Equus

Fotó: Vida-Szűcs István

Az egyeseknél Meskóné Orosz Mária, a ketteseknél Hölle Martin, a négyeseknél pedig Móró Lajos is megőrizte díjhajtásban szerzett első pozícióját a szombati maratonhajtásban, majd a vasárnapi akadályhajtás után sem változott a helyzet az élen.

Móró rendkívül magabiztosan, húsz hibapontos előnnyel előzte meg a csapatban világbajnok Dobrovitz Józsefet, aki ezúttal két fogattal indult, az egyikkel második, a másikkal harmadik helyen végzett.

Meskóné Orosz Mária több mint 25 hibaponttal előzte meg a második Dess Gábort és közel harminccal a harmadik helyen végzett szlovák Marek Rurát.

Hölle ifjú Dobrovitz Józsefet utasította közvetlen maga mögé, míg ebben a számban Osztertág Kristóf fejezte be harmadikként a versenyt.

A magyar kettesfogatok számára egyben világbajnoki válogató is volt a mélykúti nemzetközi viadal, melyen nyolc nemzet 85 fogatának 237 lova mérte össze tudását. A magyarokon kívül chilei, észt, horvát, lengyel, osztrák, román és szlovák fogathajtók versenyeztek. A kettesek csapatversenyében a Hölle, Hódi, Osztertág magyar trió hatalmas fölénnyel zárta diadalt a lengyel hármas előtt.

Hölle Martin győzött a kettesfogathajtók mezőnyében
Fotó: Vida-Szűcs István / Media Equus

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában