asztalitenisz

2019.06.28. 20:45

Madarász két meccset nyert Minszkben

A magyar női válogatott 3–2-re kikapott a románoktól a minszki Európa Játékok csapatversenyének pénteki elődöntőjében, így szombaton 9 órától a bronzéremért játszhat a lengyelekkel. Az aranyért járó tokiói olimpiai kvótáról azonban már biztosan lemarad.

Borbély Károly

Madarász Dóra (jobbra) és Pergel Szandra duója

Forrás: MTI

A magyar csapatban ott volt a kecskeméti Madarász Dóra is, aki a párharc első meccsén Pergel Szandrával az oldalán 3:2-re győzött az Elizabeta Samara, Daniela Dodean-Monteiro duóval szemben. Madarász egyesben is nyert, 3:2-re verte Samarát.

Szőcs Bernadette-tel azonban nem bírt sem Póta Georgina (3:0), sem Pergel (3:1), valamint Dodean is megverte Pótát (3:2).

– Úgy indultunk neki ennek a meccsnek, hogy a lehetőségeinket ki kell tudnunk használni – kezdte az értékelést az MTI-nek Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány. – Azt tudtuk, hogy Szőcs Berni ellen nem sok sanszunk lesz, ezért a páros győzelemre, Madarász Dóri sikerére alapoztunk, és arra, hogy végül Póta Gina is nyerni fog. Ez a terv az utolsó meccsben 2–1-ig jól is alakult, de aztán Dodean taktikát váltott, sokkal többet játszott Gina tenyeresére, s erre nem tudtunk igazán reagálni. Nagyon fájó ez így.

Madarász Dóra (jobbra) és Pergel Szandra duója
Fotó: MTI

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában