asztalitenisz

2019.06.11. 16:52

Madarász Dóra karriercsúcsa

Madarász Dóra kilenc helyet javítva, pályafutása eddigi legjobb pozíciójában, a 63. helyen áll a nemzetközi szövetség júniusi (ITTF) világranglistáján.

Borbély Károly

Budapest, 2019. április 23. Madarász Dóra a holland Jie Li ellen játszik a legjobb harminckettõ közé jutásért a budapesti asztalitenisz-világbajnokság nõi versenyében a Hungexpón 2019. április 23-án.

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A Kecskeméti Spartacusban nevelkedő játékos az áprilisi budapesti világbajnokságon a legjobb 32 közé jutott, másfél hete pedig megnyerte a Szekszárddal a magyar bajnokságot. Az ötödik aranyérmét szerezte a nemzeti élvonalban, a Tolna megyeiekkel négyszer, míg a Budaörssel egyszer állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

– A világranglistán elfoglalt helyem leginkább a kiemeléseknél számít, főleg akkor lesz jelentősége, amikor a 2020-as olimpiai kvótákért folyik majd a harc. De azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az ötkarikás játékokra a maradék helyeket a világranglistát is figyelembe véve tölti fel a nemzetközi szövetség – mondta Madarász Dóra, akinek az ázsióját is emeli minden egyes ugrás a ranglétrán.

– A klubok a tárgyaláskor legelőször azt nézik, ki hol helyezkedik el a nemzetközi mezőnyben. Igaz, ez most engem nem érint, és remélem, hogy néhány évig nem is fog, van már ugyanis csapatom a 2019/2020-as szezonra, a francia Lille gárdájához igazoltam.

Madarász Dóra kényszerből váltott, mivelhogy Szekszárdon megszűnt a sikert sikerre halmozó profi felnőtt csapat (a szintén kecskeméti nevelésű Imre Leila is távozni kényszerült, ő a Budapesti Erdért SE-ben folytatja).

– Már néhány éve sokan noszogatnak, hogy miért nem igazolok a magyarnál erősebb bajnokságba. De úgy voltam vele, hogy addig maradok Szekszárdon, amíg a két nevelőedzőmmel, Szili Gyurival és Türei Tamással dolgozhatom. Úgyhogy most az egyik szemem sír, a másik nevet. Nem én döntöttem a váltás mellett, a sors hozta így, ez volt megírva. Azt viszont mindig tudtam, hogy ha külföldre megyek, akkor Európa legerősebb bajnokságát választom, ez pedig a francia – tette hozzá Madarász Dóra, aki a francia élvonal 2018/2019-es szezonjában második együtteshez írt alá egy évre, de a gárda érdekelt volt az ETTU Kupa (a BL után a legrangosabb versenysorozat) legutóbbi kiírásában is, a döntőbe verekedte magát.

Madarász Dóra
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Madarász Dóra jelenleg javában készül a II. Európa Játékokra. A fehéroroszországi viadalt június 21. és június 30. között rendezik Minszkben, Magyarországot 125 sportoló képviseli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában