labdarúgás

2019.05.24. 12:19

Potenciális bajnoki döntővé avanzsált a Homokmégy–Apostag derbi

Eredetileg is komoly rangadónak ígérkezett a megyei harmadosztályú labdarúgó bajnokság Nyugati csoportjában a hétvégi Homokmégy–Apostag összecsapás, amelyen az éllovas fogadja a 2. helyezettet, ám úgy tűnt, hogy inkább csak presztízs értéke lesz, ám egy hét közben adódott fejlemény következtében azonban akár a bajnoki címről is dönthet.

Vincze Miklós

A 26. forduló zárása után a Nyugati csoportban a Homokmégy állt az élen 53 ponttal, őket követte az Apostag 49 ponttal, és mind a két csapatnak két mérkőzése volt hátra. Tudható volt, hogy a 27. fordulóban egymással játszik a két csapat, ám mivel négy ponttal vezetett a Homokmégy, az eredeti felállás szerint ezen a mérkőzésen hiába győzött volna az Apostag, a Homokmégy egy Foktő elleni, utolsó fordulóbeli győzelmével megszerezhette volna a bajnoki címet.

Csakhogy a Foktő a hét közben visszalépett a bajnokságtól. A tabellán még nem jelentkeztek a változások, hiszen ilyen esetben a fegyelmi bizottság később dönt, de a korábban kialakult döntési gyakorlat alapján megjósolható, hogy ez gyakorlatilag azzal fog járni, hogy törlik a Foktő eredményeit. Így mind a Homokmégy, mind az Apostag pontszámából levonnak három-három pontot, vagyis marad köztük a négy pont különbség. Csakhogy mivel a Homokmégy a zárófordulóban a Foktővel játszott volna, nekik összesen már csak egy mérkőzésük lesz hátra, míg az Apostagnak kettő. Ez azt jelenti, hogy amennyiben az Apostag képes győzni a szombati rangadón, akkor az utolsó fordulóban egy Dunapataj elleni győzelemmel elhódíthatja a bajnoki címet. Ugyanakkor a Homokmégy is bajnok lehet már most szombaton, abban az esetben, ha nem kap ki hazai pályán az Apostagtól.

Érdemes lesz tehát kilátogatni Homokmégyre a mérkőzésre, ahol nem csak presztízskérdés lesz, hogy ki győz, de a bajnoki cím is múlhat a találkozón.

A két csapat őszi összecsapásán az Apostag hazai pályán 6–1-es győzelmet aratott a Homokmégy ellen.

Ezek is érdekelhetik