uszonyos- és búvárúszás

2019.05.13. 14:22

Huszonhat érmet szereztek a Bácsvíz-KVSC versenyzői

A hétvégén rendezték a gyermek, ifjúsági és felnőtt országos bajnokságot a Kecskeméti Fürdőben. A viadalon – melyen 17 csapat 238 versenyzője állt rajthoz – a Bácsvíz KVSC csapata 6 arany-, 13 ezüst- és 7 bronzérmet szerzett, valamint gyermek korosztályban összesen kilenc IV-VI. helyezést söpört be. A legtöbb országos bajnoki címet Blaszák Lilla szerezte, Szalontai Roland pedig a korosztályában elnyerte a legeredményesebb versenyzőnek járó kupát.

Borbély Károly

– Meglepően jól sikerült az országos bajnokság, a csapat eredménye felülmúlta az előzetes elvárásaimat – mondta Juhos Gergely szakosztályvezető. – Az, hogy Blaszák Lilla három versenyszámban is országos bajnok lett, nagy meglepetés, főleg úgy, hogy a verseny előtti napokban az írásbeli érettségire koncentrált. Kocsis Marcell egy országos bajnoki címet szerzett, ám neki az érettségi feladatok mellett még egy rövidebb lefolyású betegséggel is meg kellett küzdenie. Szili Ágnes bizonyította, hogy nem csupán a rövidebb távokon tud kimagasló eredményeket elérni. Ezúttal az egy korosztállyal idősebbek, tehát az ifjúságiak között is győzni tudott 1500 méteres felszíni úszásban, pedig első alkalom volt, hogy ezen a hosszú távon elindult. Látszik, hogy a fiatalabbak között is új tehetségek kezdenek beérni, erre jó példa Szalontai Roland országos bajnoki címe. Roli versenyről versenyre fejlődik, az edzéseken is igazi maximalista. Ezzel a versenyzői attitűddel még komoly eredményeket érhet el pályafutása során.

A Bácsvíz-KVSC aranyérmesei:

Blaszák Lilla (3 db), Szili Ágnes, Kocsis Marcell, Szalontai Roland. Ezüstérmesek: Blaszák Lilla (2), Szalontai Roland (2), Kolonics Milán (2), Szili Ágnes, Enyedi Zalán. Bronzérmesek: Kocsis Marcell 2, Szalontai Roland (2).

A kecskeméti 4x100 méteres felszíni felnőtt női váltó – Blaszák Lilla, Bodor Anna, Kádár-Németh Diána, Losonczi Flóra – a 4x50 méteres uszonyos pillangó gyermek leány váltó – Borbás Luca, Kubicsek Csenge, Szabó Lilien, Turucz Zoé –, a 4x100-as felszíni ifjúsági fiú váltó – Enyedi Zalán, Pap Nándor, Wórum Regő, Wórum Soma –, a 4x100-as gyors mix felnőtt váltó – Losonczi Flóra, Blaszák Lilla, Kolonics Milán, Kocsis Marcell –, a 4x200-as felszíni ifjúsági fiú váltó – Enyedi Zalán, Pap Nándor, Wórum Regő, Wórum Soma– másodikként ért célba.

A 4x200-as felszíni felnőtt női váltó – Blaszák Lilla, Szili Ágnes, Losonczi Flóra, Kádár-Németh Diána –, a 4x100-as uszonyos gyors ifjúsági mix váltó – Szili Ágnes, Szili Nóra, Wórum Soma, Enyedi Zalán –, a 4x50-es felszíni mix felnőtt váltó –Blaszák Lilla, Losonczi Flóra, Kolonics Milán, Kocsis Marcell –, a 4x50-es felszíni mix ifjúsági váltó – Szili Nóra, Kósa Edina, Enyedi Zalán, Wórum Soma – a 4x100-as felszíni felnőtt férfi váltó – Kádár-Németh Kristóf, Kolonics Milán, Szabó László, Kocsis Marcell – bronzérmet szerzett.

A megméretés után kijelölték a felnőtt és junior nemzeti válogatott keretét is. A Bácsvíz-KVSC versenyzői közül a felnőtt csapatban Blaszák Lilla és Kocsis Marcell, még a junior válogatott keretben Kolonics Milán és Losonczi Flóra kapott helyet. A keret még nem végleges, de várhatóan mind a négyen rajthoz tudnak majd állni korosztályuk legrangosabb versenyein, ami a felnőttek számára az ioanninai (Görögország) Európa-bajnokság lesz, a juniorok számára pedig Sharm El Sheikhben (Egyiptom) a világbajnokság.

A KVSC edzői: Juhos Gergely, Szabó László, Bács Ferenc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában