labdarúgás - megye II

2019.05.13. 13:37

Elvitte Kecskemétről a pontokat a KHTK II.

Rangadót vívtak Kecskeméten a megyei másodosztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában, a forduló előtt a 3. helyen álló Kecskeméti LC ugyanis az 5. helyen tanyázó, az előző fordulóban a 2. helyen tanyázó SC Hírös-Épet megtréfáló Kiskunfélegyháza kettőt fogadta. A küzdelmes mérkőzésen vendéggyőzelem született.

Vincze Miklós

Nem a legjobb előjelekkel indult a kecskemétiek számára a mérkőzés, hiszen mindössze két bevethető mezőnyjátékos ült a kezdős előtt a KLC kispadján. A kezdő sípszó után azonnal hatalmas küzdelem vette kezdetét, mintha a KHTK-Jánoshalma mérkőzést másolták volna a csapatok, óriási csata folyt a mezőnyben, mindkét fél mindenáron meg akarta akadályozni, hogy a riválisa helyzetet dolgozzon ki. Ez először a hazaiaknak sikerült, Szűcs csinált meg egy jó cselt a bal szélen, remek beadása meglepően üresen találta Pénteket, aki a bal sarok mellé fejelt. A 28. percben már gólnak örülhetek a vendégek, a mérkőzés képét jól jellemzi az, ahogyan a gól esett. A hazai Szűcs küldött meg egy életerős lövést a vendégek kapujára, jó huszonöt méterről, lövése egy védőről pattant ki, a kipattanót egy vendégvédő előrevágta, a labdára pedig azonnal rajtolt Valkovics, védőjével birkózva vágtatott a hazai kapu irányába, majd a kifutó Megyes fölött higgadtan a hálóba emelt, 0–1. A játék képe a vendég vezetéstől mit sem változott, folytatódott a hatalmas küzdelem. A 38. percben Bozsik eresztett meg egy lövést 33 méterről, lecsapódó labdája azonban fölé ment. A 44. percben Masir ívelt előre az oldalvonal mellől, Bozsik szorongatott helyzetben éppen csak meg tudta fejelni a labdát, amely fölé szállt.

A második félidő nyolcadik percében egy félpályáról előreívelt szabadrúgást követően a labda Szűcsöt találta meg, aki fölé lőtt. Két percre rá a félegyházi kapusnak, Magyarnak kellett vetődve hárítania egy kellemetlenül a jobb sarok irányába érkező lövést. Próbálkozott a KLC, enyhe mezőnyfölényre szert is tett, a félegyháziak azonban magabiztosan romboltak, csatárai, főként Valkovics pedig folyamatosan lesték a kontrák lehetőségét. A 77. percben kellett várnia. Akkor az előretörő Tóth Kornél passzolta be a labdát a 16-os előterébe érkező Koncz Zsoltnak, ő Kadosa elé passzolt, Kadosa balról lőhetett, a Megyesről kipattanó labdát Valkovics pofozta közelről a hálóba, 0–2. Nem dőlt el a meccs, három percre rá ugyanis szépített a KLC. Keresztes Béla remek ütemi indítása meg a védők mögé belépő Szabovikot, ő a 16-os előtt jobbról balra mozogva – az őt követő kapust így tehetetlenségre kárhoztatva – a jobb alsó sarokba gurított, elegáns megoldás volt. 1–2. Nyomott, próbálkozott még a fiatal hazai gárda, helyzetet kialakítania azonban már nem sikerült, maradt az 1–2, aminek nem csak a félegyháziak örültek, hanem a lakitelekiek is, akik – mivel a saját mérkőzésüket megnyerték – megelőzték a tabellán Bende Csaba csapatát.

Bende Csaba, a Kecskeméti LC vezetőedzője: – Gratulálok az ellenfélnek, mert egyértelmű, hogy jobbak voltak ma nálunk. Sokkal jobban akarták a győzelmet. Igaz, hogy két kontrával vertek meg minket, de meglehetősen meddő volt a támadójátékunk, erőlködtünk az egész meccsen. Nem volt a csapatban frissesség, teli vagyunk fiatal játékosokkal, és az az igazság, hogy ma több játékos hozzáállásával nem voltam elégedett. Sokkal többet kellene futni és dolgozni egy ilyen rangadón. De még egyszer mondom, megérdemelten nyert az ellenfél.

Koncz Zsolt, a KHTK II. ezen a mérkőzésen Kádár Tamást helyettesítő játékos-edzője: – Beugróként hála Istennek sikerrel teljesítettem a küldetést. Köszönöm a csapatnak, hogy elfogadták, az én instrukcióimat, nagyon büszke vagyok rá, hogy Kecskeméten sikerült nyernünk. További sok sikert kívánok a KLC-nek a bajnokságban.

Kecskeméti LC–Kiskunfélegyházi HTK II 1–2 (0–1)

Kecskemét, 120 néző. Vezette: Garai Péter (Szabó Gábor, Farkas Krisztián)

Kecskeméti LC: Meggyes – Masir (Szabovik), Horváth, Szűcs, Péntek, Keresztes, Zsoldos, Major (Kovács A.), Módra, Bozsik, Kőrös. Edző: Bende Csaba

Kiskunfélegyházi HTK II: Magyar – Zs. Juhász, Cseh, Sánta, Valkovics (Bense), Keresztesi, Tóth K. (Nemes, majd helyette Konc Zs.), Kadosa (Kurgyis), Polgár, Magony, Fricska (Beregszászi). Edző: Kádár Tamás

Sárga: Major a 42., Keresztes a 88., ill. Nemes a 42., Cseh a 92. percben.

Gólszerző: Szabovik a 80., ill. Valkovics a 28. és a 77. percben.

Ezek is érdekelhetik