labdarúgás - megye III.

2019.05.16. 21:01

A hajrában rúgott két góllal rabolt pontot az Ágas

A Kerekegyháza második csapata az Ágasegyházát fogadta a megyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában, a hétvégéről előbbre hozott mérkőzésen. A mérkőzés nagy küzdelmet hozott, és végül bár az Ágas a sírból hozta vissza az egyik pontot, igazságos döntetlen született.

Vincze Miklós

A kezdő sípszótól azonnal óriási küzdelem vette kezdetét, meglehetősen beszorította az Ágast a hazai gárda. Már a 9. percben góllá érett a hazai fölény, Németh adott be a jobb oldalról, a labda a kapu előtti tömeg dacára átpattogott az ötösön a hosszú oldalra, ahonnan Malecz helyezett higgadtan a hosszú sarokba, 1–0. A 15. percben Malecz majdnem visszaadta a kölcsönt, három csel után a jobb oldalról betört a 16-oson belülre, Németh elé tálalt, ő azonban az ötös sarkáról a bal felső sarok fölé lőtt. Egy percre rá Ludányi lőtt mellé 18 méterről. A 21. percben a kaputól húsz méterre András végezhetett el szabadrúgást, a jobb felső sarokba tartó labdáját a Gudmon I. szépen védte. A 24. percben teremtettek először helyzetet a vendégek. Gudmon II. kapott egy remek ütemű indítást, jobb oldalról középre adott, Tutó azonban óriási helyzetben rosszul találta el a labdát. Az első húsz percben nagy nyomást gyakorolt a vendégekre a Kerek, a félidő derekán aztán fokozatosan átvette az Ágas az irányítást. Mégis András szerzett kis híján gólt, bombája Héjjason megpattant, Gudmon I.-nek azonban sikerült vetődve hárítania. A 37. percben Tutó tört be jobbról a hazai 16-osra, tíz méterről lőtt, Czingel azonban a helyén volt.

Enyhe, de meddő vendég mezőnyfölénnyel indult a második játékrész, helyzet azonban nem alakult ki, az első húsz perc meglehetősen eseménytelenre sikeredett. Ez alól kivétel volt az 59. perc, amikor Horváth József lőtt a 16-os sarkáról, balról kapura, Czingel ölébe, és a 61. perc, amikor ifjabb Gazdag lőtt jobbról, éles szögből a kapu mellé. A 67. percben aztán eldőlni látszott a mérkőzés. Előbb Magyar Dávid hagyta ki a hazai kapu előtt a vendégek eddigi legnagyobb ziccerét, a kipattanóból a Kerek egy gyors kontrát vezetett, Kovács Sándor eresztett meg balról nagy lövést, a labda Gudmon I.-ről kipattant, a kipattanót Fejes kitette jobbra, Gazdag elé, aki habozás nélkül a hálóba lőtt, 2–0. Érdekes módon ekkor elevenedett meg igazán a második félidő, a szurkolók is egyre jobban gyűltek össze a pálya szélén és egyre hangosabban biztatták a csapatukat. Nagy erőket mozgósított a vendég gárda a szépítés érdekében, a hazai kontrák azonban veszélyesebbnek tűntek. A 79. percben egy hazai szöglet után Kovács Sándor lőtt fölé. A 81. percben Gudmon II. szerzett labdát a félpályánál, azonnal Csizmadia elé tálalt, aki egyedül vezethette rá a kapusra a labdát, Czingel azonban bravúrral hárított. Az Ágas szurkolók alighanem ekkor adták föl lélekben a meccset – mint kiderült, nem volt okuk rá. A 85. percben Csizmadia tört előre a bal oldalon, társa bent üresen kérte a labdát, Csizmadia meg is nézte magának a száz százalékos helyzetben levő társát, ívelése azonban nem hozzá szállt, hanem a hosszú sarokba, 2–1. „Hozd a labdát!” – hallatszott azonnal az ukáz vendég oldalról utalva arra, hogy érezték: felcsillant a remény a pontszerzésre. A 86. percben Gazdag lőtt fölé, egy percre rá pedig megtörtént az, ami három perce még képtelenségnek tűnt. Az egész meccsen sokat dolgozó Magyar Dániel kevergetett a bal oldalon, már-már úgy tűnt, hogy elcselezi magát, sikerült azonban tisztára játszania magát majd veszélyesen beívelnie a labdát, amelyet a középen berobbanó Gudmon Zoltán csúsztatott a bal sarokba, 2–2. Volt még egy hazai helyzet, ám a sárgát érő taktikai szabálytalanságért megítélt hazai szabadrúgást követő, egy vendégvédőn megpattanó hazai bombát a hálóőr Gudmon I. hárította. Remek mérkőzés kerekedett a találkozóból, a döntetlen igazságos.

Polgár Zoltán, a hazaiak játékos-edzője: – Sajnos egy nyert mérkőzést sikerült kiengedni a kezünkből. 2–0-nál túl korán elhittük, hogy megvan a meccs, azt követően nem koncentráltunk eléggé, így a vendégeknek sikerült két kontrából kiegyenlíteniük. Volt rengeteg ziccerünk, sajnos azok azonban kimaradtak, a fiataljainknak meg kell tanulniuk jobban koncentrálni, de igazából egy nagyon jó meccset játszottunk egy szimpatikus, baráti csapat ellen. Ezúton is szeretném megköszönni, hogy az ágasegyháziak beleegyeztek, hogy csütörtökön játsszuk le a mérkőzést, hiszen vasárnap Kerekegyháza szlovákiai testvérvárosa, Gútor csapata ellen lépünk pályára.

Papp Zoltán, az Ágasegyháza technikai vezetője: – Izgalmas mérkőzést játszottunk, pedig nagyon sok a nálunk a hiányzó. Az a tizenöt ember, aki a rendelkezésemre áll, hetek óta szívvel-lélekkel küzd. Ma egy kicsit a szerencse is mellénk állt, így sikerült elhoznunk az egyik pontot Kerekegyházáról. Ez volt a célkitűzésünk, hiszen tudtuk, hogy a Kerek egy masszív, jó csapat. Ismétlem, ma egy kicsit mellénk állt a szerencse, de azért tettek is érte a fiúk, főleg a második félidő második felében. Igazából mintha akkor érkeztek volna meg a mérkőzésre.

Kerekegyházi SE II.–Ágasegyháza SE 2–2 (1–0)

Kerekegyháza, 80 néző, vezette: Farkas Norbert (Kaszala Mihály, Szomjú Richárd)

Kerekegyháza: Czingel – Németh (Gazdag), Cári (Kovács J.), András (Pavelka), Tuska, Malecz (Kovács S.), Kullman (Fejes), Görbe (Csendom), Árvai, Ludányi, Balogh (Császár.) Edző: Polgár Zoltán.

Ágasegyháza: Gudmon I., – Bátyai, Lévai, Magyar, Gudmon II., Szinkó (Dajka), Tutó, Héjjas (Gy. Balog), Spitzer (Horváth J.), Benda (Csizmadia), Molnár. Edző: Papp Zoltán.

Sárga lap: Görbe 32., Cári 59., ill. Gudmon II. 32., Héjjas 50., Magyar 84., Bátyai 90.

Gól: Malecz 9., ifj. Gazdag 67., ill. Csizmadia 85., Gudmon II. 87 perc.

Ezek is érdekelhetik