küzdősport

2019.04.17. 12:33

Csak látogatóba jött haza K1-es amatőr világbajnok

A Phuket Top Teamnél töltött egy év alatt Patrik minden idejét és energiáját a sportnak szentelhette, ami meg is hozta gyümölcsét. Élete legeredményesebb hónapjait tudhatja maga mögött, így nem meglepő, hogy május végén visszautazik Ázsiába.

Mester-Horváth Nikolett

Vidákovics Patrik edzésre készen

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

A kétszeres K1-es amatőr világbajnok, Vidákovics Patrik tavaly áprilisban edzője barátjának támogatásával egyéves szerződéssel került a thaiföldi Phuket Top Teamhez. Az érsekcsanádi illetőségű fiatalember több mint tíz éve foglalkozik kick-boxszal, az ázsiai országban pedig minden idejét a sportra fordítva technikailag komoly fejlődésen ment keresztül.

A fiatal sportember meghatározónak tartja a Thaiföldön töltött elmúlt egy esztendőt. – Talán ez volt életem egyik legeseménydúsabb éve. Világszerte elismert klubban helyezkedhettem el, ahol a világ legjobb edzői foglalkoznak a tanítványokkal. A tréningeken olyan edzőpartnereim voltak, akik a legnagyobb sporteseményeken versenyeznek. Ez hatalmas löketet adott nekem, sokat tanulhattam tőlük, az ő tudásukból és tapasztalataikból – mondta Vidákovics Patrik.

Az ázsiai országban töltött hónapok alatt Patrik kimagasló teljesítményt nyújtott. – Hét mérkőzésből hatot nyertem, és ebből ötöt KO-val. Nagyon rangos gálákon vettem részt Kínában, a Kunlun Fight-on és a WU Lin Feng, röviden WLF sporteseményen is győzelmet arattam. Ezek nagy lehetőséget adnak arra, hogy a legmagasabb színvonalú mérkőzésekre is meghívást kapjak a jövőben. A Kunlun-meccs után például a kínai emberek egymást taposva jöttek oda hozzám, hogy fotót készíthessenek velem – mondta a fiatal sportoló.

Vidákovics Patrik külföldi szerződését azért is vállalta el, mert Magyarországon nem tudott a kick-boxból megélni, Thaiföldön viszont főállásban sportol, napi két-három edzésen saját edzője foglalkozik vele. – A klubban 14-15 thai edző van, itthon egy klubra egy edző jut, ott kint mindenki külön figyelmet kapott. Eleinte rám is csak turistaként néztek, de idővel elfogadtak, már nekem is van saját edzőm – árulta el Vidákovics Patrik.

Emellett komoly gyakorlatra tett szert abban, hogy saját maga szervezze le mérkőzéseit, felügyelje a sajtóban való megjelenését. – Az első meccsem után elkezdtem magamat menedzselni, külső segítség nélkül intéztem a mérkőzéseimet. Felvettem a kapcsolatot több promóterrel, támogatóval, akik számos lehetőséget biztosítottak, így tudtam válogatni közülük. Az sportkarrierem önálló menedzselésénél nagy segítséget jelentett a főiskolán szerzett sportkommunikátor végzettségem is – avatott be minket Vidákovics Patrik.

A Phuket Top Team csapatnál töltött idő alatt Patrik más harcművészetben is kipróbálta magát. – A Muay-thai sportot, magyarul a thai bokszot is megtanították nekem kint az alapoktól, abban is kipróbáltam magam, három mérkőzésből hármat nyertem. Hasonlít a két sportág, de azért vannak komoly eltérések. A Thaiföldről származó harcművészetben megengedett például az összeakaszkodás és a könyöklés is. Mindkét sportot kedvelem, de nekem a kick-box technikák fekszenek igazán – mondta a sportember.

Vidákovics Patrik edzésre készen
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

Mióta hazautazott, Patrik már részt vett a prágai XFN K-1 Legend gálán, ahol bár cseh ellenfele pontozással legyőzte őt, a meccs így is tanulságos volt számára. – Nem elég, hogy a mérkőzés előrehaladtával is tudtam összpontosítani, képesnek kell lennem kezelni minden helyzetet. Nem veszíthetem el a jelenlétemet, ahogy ez a harmadik menetben megtörtént, ahol már csak azon görcsöltem, hogy idő előtt befejezzem a mecset, ez viszont teljesen lelassított és elfárasztott – összegezte a fiatal sportoló.

Vidákovics Patrik csak néhány hetet tölt itthon, május végén visszautazik Thaiföldre, ahol, ha lehetőségei engedik, még egy évet szeretne eltölteni, hogy tovább építse sportkarrierjét. Feltett szándéka ezenkívül, hogy más magyar sportolóknak is segít kijutni, majd boldogulni az ázsiai országban.

A fiatal sportember párjával együtt költözött Thaiföld délnyugati részére, a Phuket szigetre. Párja jelenléte sokat segített neki, hogy az idegen környezetben is otthon érezze magát. – Ő supervisorként helyezkedett el egy étteremben. Sokat jelentett, hogy ott volt velem. Sokan azok közül, akik egyedül jöttek ki, nem is maradtak sokáig, hiába igazi paradicsom az a hely, mindenki ismeretlen. Nekem a párom volt a biztos pont – árulta el Vidákovics Patrik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában