labdarúgás

2019.03.23. 20:40

Kécskén mindenki bosszankodott, csak a szállási kapus nem

A 8. helyezett Tiszakécske a 9. helyen tanyázó Szabadszállást fogadta a megyei első osztályú bajnokság 16. fordulójában. A két csapat, amelyekről tudható, hogy a támadó, szórakoztató focit részesítik előnyben, korábban már több gólokban gazdag mérkőzést vívott egymással, így a Murphy törvényben hívők számára aligha meglepetés, hogy a szombati mérkőzésük 0–0-ára végződött.

Vincze Miklós

Élénken kezdett a két csapat, igazi helyzetet azonban jó darabig egyiknek sem sikerült kialakítania. A Szállás veszélyes, gyors támadásokkal operált, a kécskeiek pedig a vendégek 16-osa előtt jobbra-balra passzolgatva keresték a lövőhelyzeteket. A mérkőzés dinamikájára jellemző volt a 23. perc: a szabadszállási Máruska lőhetett tizenhét méterről, életerős bombáját Cseh, a hazai kapus bravúrral hárította, a kipattanóból ismétlés helyett elfutottak a hazaiak, és az ellentámadás végén a vendég kapus Németh Krisztián kiváló ütemérzékén múlt csak, hogy sikerült tisztáznia a kapura törő Tóth Kristóf elől. A 33. percben Gavula végezhetett el szabadrúgást a jobbösszekötő helyéről, a kaputól harminc méterre. Gavula remekül tekerte a labdát a kapura, az azonban a keresztlécről kipattant. Ezt követően a Szállás játszott enyhe mezőnyfölényben, az utolsó öt perc azonban a Tiszakécskéé volt.

A második játékrészben két gyors kécskei ziccert követően az 50. percben Gavula tört be a 16-oson belülre, már a kapus mellett is elhúzta a labdát, beadott, azonban Bajusz nem érte el a pettyest. Nem sokkal később Tamás Ignác cselezgetett befelé majd gurított a jobb alsó sarok mellé. A 61. percben Tóth Tamás került nagy helyzetbe az ötös sarka közelében, Németh azonban remekül zárta a szöget. Szemmel látható volt, hogy mindkét csapat szeretné megnyerni a mérkőzést, ugyanakkor az is egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy aki itt gólt szerez, az alighanem bezsebeli a három pontot. Kulcsár Gábor nagy kedvvel lövöldözött, a félidő során körülbelül ötször bombázhatott – rendre középről – a vendégek kapujára, Németh azonban mindegyik löketet hárítani tudta. A 77. percben a változatosság kedvéért kécskei oldalről Dóka lőtt 15 méterről a bal sarok mellé. Egy percre rá Kotliár húzta meg a jobb oldalt, betört a 16-oson belülre, mintaszerűen visszatálalta a labdát, Máruska azonban óriási helyzetben messze fölé lőtt. A 82. percben a hazai László eresztett meg egy irtózatos bombát a 16-os sarkától, huszonkét méterről, Németh azonban ezúttal is bravúrral hárított. Még a 87. percben is eldőlhetett volna a mérkőzés bármelyik fél javára: előbb Gavula tört be a balról a hazai 16-oson belülre, és gurította el a kapus mellett a labdát, Bajusz azonban két méterről nem bírta a hálóba juttatni azt, az ellentámadás végén pedig Kulcsár robogott be egészen a vendégek ötöséig, hogy aztán fölé-mellé durrantson.

Végül nem született gól a küzdelmes, változatos mérkőzésen, aminek senki nem örült, hiszen mindkét csapatot nem egyszer hajszál választotta el a vezető gól megszerzésétől, az eredmény azonban így igazságosnak mondható.

Duna Aszfalt TVSE–Szabadszállási SE 0–0

Tiszakécske, 150 néző, vezette: Tóth Csaba (Juhász Andor, Komáromi Henrietta)

TVSE: Cseh – Domonics, Ország (László 74.), Dóka, Bálint, Stekács (Varga 46.), Tóth Kristóf, Kulcsár, Tamás, Tóth Tamás, Hoffmann. Edző: Bagi Gábor.

Szabadszállás: Németh – Kanizsai, Kotliár, Gavula, Bajusz, Hegedűs, Máruska, Pandur (Progli 60.), Kapus, Szabó G., Kiss Sz. Szakmai igazgató: Pandur László.

Sárga lap: Kulcsár 19., Ország 58., illetve Gavula 27., Hegedűs 64., Máruska 80.

Bagi Gábor, a Tiszakécske edzője: – A meccs előtt bármilyen eredményt el tudtam volna képzelni, de azt, hogy 0–0 lesz, nem. Ez a két csapat predesztinálva van arra, hogy gólgazdag mérkőzést játsszon egymással, de ma megmaradtunk a helyzeteknél. Az eső félidőben ezekből talán nekik volt több, a második játékrészben azonban már átvettük az irányítást, és már a félidő elején gólokat kellett volna lőnünk. Gratulálok az ellenfél kapusának, hiszen ipari mennyiségű lövés ment a kapujára, de mindent védett. Megyünk tovább, mind a két csapat megérdemelte az egy-egy pontot.

Pandur László, a Szabadszállás szakmai igazgatója: – Ahogy várható volt, óriási küzdelem kerekedett a mérkőzésből, amely végül a kihagyott helyzetek mérkőzése lett. Bármelyik fél megnyerhette volna a meccset, úgy érzem, hogy mi egy picit közelebb álltunk a győzelemhez, de gratulálok az ellenfélnek is. Csak azt tudom mondani, hogy a két csapat szokásához híven jó meccset játszott egymással, csak most éppen a gólok hiányoztak mindkét oldalról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában