megye ii.

2019.03.24. 20:54

A Laki nyerte a rangadót Nyárlőrincen

Szomszédvári rangadót vívtak a megyei másodosztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában, hiszen a Nyárlőrinc a Lakiteleket fogadta. Bár a Lakitelek előrébb áll a tabellán, ez a mérkőzés is bizonyította, hogy rangadók esetén a helyezés nem számít. Ugyanakkor az is igaz, hogy mégiscsak érvényesült a papírforma, hiszen küzdelmes, jó mérkőzésen megérdemelten győzött a vendégcsapat.

Vincze Miklós

Fotó: Szentirmay Tamás

Az első helyzet a hazai kapu előtt alakult ki a 8. percben, akkor Erős tört előre a bal oldalon, beadására Farkas Márk a legjobb ütemben érkezett, de nagy helyzetben a bal alsó sarok mellé helyezett. Öt percre rá újra Farkas Márk kapott labdát és fordult be villámgyorsan a 16-os vonalán, ezúttal fölé durrantott. A 16. percben egy ártalmatlanak tűnő helyzetben a játékvezető 11-est ítélt a hazaiak javára. Lakatos állt oda a büntetőrúgáshoz, a labdát azonban a keresztlécre lőtte. A 22. percben szabadrúgáshoz jutott a Lakitelek a hazaiak kapujától jó 22 méterre, a balösszekötő helyén. Huber állt a labda mögé, és a bal kapufára bombázott. Ezt követően helyzetek jó darabig nem alakultak ki, a mezőnyben folyt a küzdelem. A 41. percben Sáfár ívelt be egy szabadrúgást, a veszélyesen kanyarodó pettyest Farkas Márk sodorta a testével a bal sarok mellé. Két percre rá újra Huber próbálkozott, 28 méterről leadott lövése a bal felső sarok felett suhant el. A félidő zárásaként Lakatos próbálkozhatott háromszor is lövéssel, az első két próbálkozása eléje pattant vissza, a harmadik volt a legveszélyesebb, de a labdája elsuhant a jobb alsó sarok mellett.

A gól nélküli első játékrész után a második félidő elején mindjárt háromszor is megzördültek a hálók. A 47. percben Erős kényszerítőzött Győrivel, s a visszakapott labdával begyalogolt a 16-oson belülre és a kifutó Kocsis mellett a hálóba helyezett (0–1), ezzel az akcióval rávilágítván, hogy voltaképpen milyen egyszerű játék is tud lenni a futball. Öt percre rá Lakatos kapott a leshatáron egy jó ütemű indítást, és szépen helyezte a kifutó Balla mellett a jobb alsóba a labdát, 1–1. Az 57. percben egy hazai kezezés miatt büntetőt ítélt a játékvezető. Huber a labdát félmagasan a jobb sarokba bombázta, 1–2. Egyre nagyobb fölénybe került a vendégcsapat, bár a hazaiak is próbálkoztak ellencsapásokkal, aztán a 72. percben eldőltek a lényegi kérdések. Akkor szabadrúgáshoz jutott a Lakitelek a kaputól 25 méterre, a balösszekötő helyén, hárman is odaálltak a labda mögé, de Erős csak ijesztgetett, és végül Huber tekerte a labdát a jobb alsó sarokba, 1–3. Ezután a 77. percben Erős lőtt a jobb oldalról a hosszú sarok mellé, négy percre rá pedig a bal oldalon tört be, és lőtt az ötös sarkáról ismét csak a hosszú sarok mellé. A 83. percben egy jobb oldali vendégbeadást követően Győri csúsztatta meg a labdát, amely egy pattanás után a jobb felső sarokban kötött ki, 1–4.

Szoros, küzdelmes első félidő után a második félidőben játékban is felülkerekedett a nagyot küzdő Nyárlőrincen a Lakitelek, és ilyen arányban is megérdemelten nyert.

Kemenes György, a Nyárlőrinc edzője: – Jó iramú, küzdelmes mérkőzést vívtunk a jobb erőkből álló Lakitelekkel. Annak ellenére, hogy kikaptunk, ez a meccs felért egy győzelemmel, mert a játékosaim, akik már ezer sebből véreznek, maximálisan küzdöttek és megtették, amit lehetett. Ezt bizonyítja, hogy a négy gólból három rögzített helyzetből született. Ettől függetlenül csak gratulálni tudok a Lakiteleknek, és nagyon sok sikert kívánok nekik, hogy jövőre a megye egyben tudjanak szerepelni. Ismétlem, a saját csapatomra is büszke vagyok, megyünk tovább azon az úton, amelyen elindultunk, továbbra is a fiatalok beépítésében és a nyárlőrinci mezben a helybéliek szerepeletetésében látjuk a jövőt,

Sáfár Sándor, a Lakitelek edzője: – Nagyon értékes győzelmet arattunk. A Nyárlőrinc nagyon kellemetlen ellenfél, ezt tudtuk is róluk, ráadásul szomszédvári rangadó is ez a derbi. Az első félidőben nem is tudtuk azt játszani, amit akartunk és amit tudunk, ami a gyors kispasszokra, a szélek átforgatására épülő játék. A nyárlőrincieknek a széleken két gyors játékosuk van, ez egy kissé meg is lepett minket. Ami az erőnlétet illeti, úgy éreztem, hogy ők elfáradtak, mi viszont végig bírtuk erővel. Az előkészületi mérkőzésekkel együtt, amelyeket nálunk erősebb csaptokkal vívtunk, tizenegy mérkőzés óta veretlenek vagyunk. Nagyon készülünk a következő találkozóra, amelyen a Kerekegyháza lesz az ellenfél.

Nyárlőrinc–Lakitelek 1–4 (0–0)

Nyárlőrinc, 250 néző, vezette: Nagy Attila (Geleta Mihály, Bende Gábor)

Nyárlőrinc: Kocsis – Bálint, Böde (Börönte), Kulcsár, László, Németh, Faragó Nyúl, Lakatos (Túri), Mohácsi, Kővári. Edző: Kemenes György

Lakitelek: Balla – Kovács J. Seres (Kovács L.), ifj. Sáfár (Farkas N.), Győri, Hencz (Illés), Erős (Hojsza), Subicz, Huber, Farkas M., Tamásy. Edző: Sáfár Sándor

Gólszerző: Lakatos 52., ill. Erős 47., Huber 57., 72. Győri 83.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában