röplabda

2019.02.28. 10:14

A Pénzügyőrt fogadja a HÉP-Kecskeméti RC az Extraligában

A kupadöntőben igen, de a bajnokságban még nem csapott össze egymással ebben a szezonban a Kecskemét és a Pénzügyőr. Csütörtökön az Extraligában is találkozik a két fél, a KRC pedig szeretné megmutatni, hogy nem véletlen nyerték meg a kupát a fővárosiakkal szemben.

Borbély Károly

A férfi Magyar Kupa február 16-ai döntője után az élvonalbeli bajnokságban, az Extraligában is összecsap egymással a HÉP-Kecskeméti RC és a Pénzügyőr. A kupafinálét a hírös városiak nyerték 3:1-re, és ezzel az eredménnyel valószínű, hogy elégedett lenne Dávid Zoltán, a KRC vezetőedzője a Messzi István Sportcsarnokban csütörtökön 20 órakor kezdődő találkozó végén.

– Számomra csak a győzelem elfogadható. A srácok hamar tűzbe jönnek, ha tétmeccset játszunk, de mérsékelten motiváltak, ha olyan mérkőzésen lépnek pályára, amin kötelező a győzelem. A Pénzügyőr elleni találkozónak magas a presztízse, így azt szeretném látni, mint amit a kupaelődöntőben a Kaposvárral szemben és a döntőben láttam a fiúktól. Minden más elfogadhatatlan – vélekedett Dávid Zoltán.

Szabó Márton (szemben) szeretné, ha bizonyítanák, hogy nem véletlen nyerték meg a kupát
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

Az említett kupadöntőben remekül játszott Szabó Márton, meg is választották a finálé legjobbjának. A KRC centere nagy csatára számít a csütörtöki meccsen.

– A Pénzügyőr biztos revansot szeretne venni az elbukott kupadöntő után. Mi pedig ismét nyerni szeretnénk, bizonyítva, hogy nem véletlen szereztük meg az aranyérmet a fináléban. Elvárás tőlünk és saját magunk is azt szeretnénk, hogy minden hazai meccsünket megnyerjük. Hazai pályán, hazai közönség előtt mindenképp bizonyítanunk kell. Ha csütörtök este csapatként játszunk, úgy, mint a kupadöntőben, akkor nem lehet gond – vélekedett Szabó Márton.

Ezek is érdekelhetik