röplabda

2019.02.20. 12:53

A bajnoki címvédőt fogadja a Kecskemét

A bajnoki címvédő Kazincbarcikát fogadja szerda este a Messzi István Sportcsarnokban a Kecskeméti RC. A két alakulat hét hónapja nem játszott egymással, így van mit feltérképeznie mindkét együttesnek.

Borbély Károly

Kupagyőztesként fogadja a Kazincbarcikát a HÉP-Kecskeméti RC a férfi Extraligában. A hírös városi együttes szombati, Érden aratott Pénzügyőr elleni kupasikere után nem maradt el az ünneplés.

– Közösen megvacsorázott a csapat, majd a kecskeméti éjszakában folytattuk az ünneplést, ami egy ekkora siker után kötelező. Hétfőn viszont már dupla edzésünk volt, megkezdtük a felkészülést a Barcika elleni bajnokira – mondta Dávid Zoltán, a KRC vezetőedzője.

Az a Kazincbarcika vár a Kecskemétre, amelyiket meglepetésre a Pénzügyőr legyőzött a Magyar Kupa elődöntőjében, és a legutóbbi extraligás meccset is a fővárosiak nyerték a borsodiak ellen.

„Nagy krízisben vagyunk” – mondta Marek Kardos, a magyar bajnok edzője, a Nemzeti Sportnak adott korábbi nyilatkozatában. „Tudjuk, mi a baj, de időbe telik, míg visszaszerezzük az önbizalmunkat. Beszéltem mentáltrénerrel, egyértelmű, hogy a srácok túltelítődtek, ismét meg kell találniuk az örömet a játékban.”

– Úgy látom, kezdenek kijönni a gödörből. Fel is kell állniuk, mert ha folytatják a rossz szereplést, akár szankció is várhat a játékosokra. Ilyen szempontból az életükért küzdenek, és biztos megtesznek mindent, hogy kilábaljanak a krízisből. Nekünk most az a célunk, hogy feltérképezzük mire vagyunk képesek ellenük hazai pályán és idegenben. Hét hónapja nem játszottunk a Barcikával, a légiósaink egyáltalán nem ismerik a Vegyészt. Tehát most a tanulmányozási szakasz következik, hogy a rájátszásra minél jobban teljesítsünk ellenük – tette hozzá Dávid Zoltán, aki amondó, hogy a kupagyőzelem után nem nőtt meg jelentősen csapata ázsiója.

– Még mindig sokan lekicsinylően legyintenek ránk, és azt mondják, hogy a kupagyőzelmet a szerencsének köszönhetjük. Mi azonban tudjuk, hogy ez nem szerencse volt. Folytatjuk a munkát, dolgozunk azért, hogy a bajnokság végére a lehető legjobb arcunkat tudjuk mutatni. Minket nem a részeredmények érdekelnek, hanem a végeredmény.

 

Ezek is érdekelhetik