futsal

2019.01.22. 11:16

Túl nagy falatnak bizonyult a listavezető

A Kecskeméti ScoreGoal a tabellán nagy előnnyel éllovas Ferencvárost fogadta az NB II. Keleti csoportjában, a 18. fordulóban. Bravúr lett volna tehát a pontszerzés, a Ferencváros pedig igazolta is a jó hírét, magabiztosan győzött, és elsőként biztosította a helyét a rájátszásban.

Vincze Miklós

Alaposan felhúzhatták magukat az Üllői úton tavaly, amikor a csapat kiesett az első osztályból, és mérgükben alaposan meg is erősítették a keretet, amely csak a neveket elnézve is – magyar szinten – félelmetes játékerőt ígért. Ez be is igazolódott mindjárt a meccs elején. A hazaiak kezdték a játékot, próbáltak azonnal kapura törni, aztán tizenöt másodperc múltán átkerült a labda a vendégekhez, akik elképesztő módon járatták a labdát megszakítás nélkül jó ötven másodpercen át, ahogy jégkorongcsapatok járatják a korongot emberelőnyben, úgy folyatták – többször egy-érintőkkel – a labdát, erődemonstrációnak félelmetes volt ez a szűk egy perc. A 3. percben Sallai mentett a hazai gólvonalon, egy percre rá azonban már a hazai alsó sarokban pihent a labda: Öreglaki szögletéből Soltész talált közelről a hálóba, 0–1. Kovács József bombáját hárította a vendégkapus, a 7. percben azonban nőtt a vendégelőny, Soltész szerzett labdát, előretört, passzából Sáfár lőtt jobbról, laposan a kapuba, 0–2. A 10. percben Bánócki lekészítése után Dobosi bombázott a jobb alsó sarok mellé, majd Peltzer hárította óriási bravúrral előbb Öreglaki, majd Riberio bombáját, kisvártatva pedig egyenlített a hazai gárda: Kovács József tartotta és bűvölte a labdát a kilencesen, lövéssel hitegette a vendégeket, ehelyett elegánsan Sallai elé tálalt, aki jobbról, közelről pörgetett a hálóba, 1–2. Éledezett a hazai csapat, a levegőben lógott az egyenlítés. A 17. percben Marosi eresztett meg középről, tíz méterről egy hatalmas, lapos bombát, a labda azonban kijött a bal kapufáról. Négyes sorcserét hajtott végre a Fradi, ennek hamar meg is lett az eredménye, Cseri bal oldali beadását követően Soltész lőhetett közelről a kapuba, (1–3), az utolsó pillanatokban pedig Soltész vezette rá a hazai kapusra a labdát és bombázott félmagasan a jobb oldali léc mellett a hálóba, 1–4. Nagy kár volt ezért a két gólért, pláne úgy, hogy 2–2 helyett rúghattak gólokat a zöld-fehérek.

A tetemes vendégelőny ellenére a második félidőben kezdeményezőleg lépett föl a hazai gárda, Dobosi balról középre lőtt labdáját Salai sarkazta hajszállal mellé, egy percre rá Dobosi szintén balról, az oldalvonal mellől küldött meg hatalmas bombát, Tóth azonban hárított. Miután Kovács József labdájából Bánóczki durrantott mellé, egyértelművé vélt, hogy nyom a hazai csapat, eközben persze Pertzelnek is volt alkalma újabb bravúrokat bemutatni. Próbálkozott a hazai csapat, a 36. percben az öt a négy elleni játékra is átálltak, ebből végül a Fradi szerzett gólt, Öreglaki csípett el egy rossz passzt és lőtt habozás nélkül a saját kilenceséről a hálóba, 1–5. A végén a Ferencváros is átállt még öt a négye elleni játékra, gól azonban már nem született. Az 5–1-es vereség dacára nem vallott szégyent a hazai gárda, kis szerencsével, jobb helyzetkihasználással még jobban megszorongathatták volna a bajnokaspiránst.

– Működött minden, taktikailag is, fizikailag is rendben voltunk – nyilatkozta a lefújás után Silva Matos Felipe, a vendégek mestere. – Ehhez hozzájárulhatott az is, hogy nagyszerű hangulatban játszhattunk, a kecskemétiek ugyanis úgy fogadtak minket, ahogy az egy futsal-rangadóhoz dukál, és nagyon örülünk, hogy megszereztük a három pontot.

A Fradi edzője kérdésre válaszolva elmondta, hogy véleménye szerint most lényegesen erősebb a keretük annál, amely tavaly búcsúzott az első osztálytól.

– Nem volt ez lehetetlen küldetés, sajnos jóval a tudásunk alatt játszottunk – értékelte a meccset a hazai cséká, Dobosi Zsolt. – Nyilván a közönség is látta, hogy sajnos nem a megszokott formánkat hoztunk, így aztán alulmaradtunk egy jól játszó Fradival szemben.

– Gratulálok a Fradinak az alapszakasz győzelemhez, és szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy ennyien kijöttek. Ma fejet kellett hajtanunk a Fradi előtt, mert a mai mérkőzésen sokkal jobbak voltak, mint mi. Nálunk hiányzott a jó értelemben vett agresszivitás, amivel lehetett volna labdákat szerezni. A megszerzett labdák után az ötletek sem voltak az igaziak és a befejezésekbe is rendre hiba csúszott. Elkerülhető, könnyű gólokkal folyamatosan növelte az előnyét az FTC, be kell látni, hogy megérdemelten nyert. Tragédia nem történt, hiszen a célunk az, hogy az első hatban legyünk – nem utolsósorban éppen azért, hogy tavasszal sorozatban ilyen hőfokú és színvonalú mérkőzéseket tudjunk játszani –, és e tekintetben nem is állunk rosszul. A szereplésünkkel tehát nincs semmi gond, hiszen ott vagyunk az élmezőnyben, ennek ellenére egy kicsit mégis szomorú vagyok, mert én azért abban bíztam, hogy hazai környezetben ma is sikerül meglepetést okoznunk.

ScoreGoal Kecskeméti FC–FTC Futsal-Fisher Klíma 1–5 (1–4)

Kecskemét, 600 néző, vezette: Zimonyi, Tringer.

Kecskemét: Peltzer – Sallai, Bánóczki, Dobosi, Rutai. Cserék: Szabó Szabolcs, Márk, Marsa, Kovács Jószef, Deák, Marozsi. Edző: Koós Károly

FTC: Tóth Gyula – Öreglaki, Riberio, Cseri, Jenei. Cserék: Bajusz, Csanády, Bita, Soltész, Safar, Temesi. Edző: Silva Matos Felipe

Gól: Sallai 15. p. illetve Soltész 4., 17., 19., Safar 7., Öreglaki 37.

Ezek is érdekelhetik