kézilabda

2019.01.08. 11:11

Kalocsán már izzadnak a kézilabdás lányok

Tavasszal történelmet írt a Kalocsai KC női szakosztálya, hiszen a gárda fennállásának legjobb eredményeként bronzéremmel zárt a megyei bajnokság rájátszásának végén. A Kolics-lányoknak úgy bevált a tabellán a magaslati levegő, hogy ősszel a lehető legmagasabb lépcsőre léptek fel. Hogy elsőségüket megőrizzék, Kalocsán már most edzésbe álltak.

Mike Szilvia

A tavalyi jó szereplés nem volt garancia a későbbi sikerekre, hiszen a mezőny változott, sőt, erősödött, Kalocsán pedig létszámproblémával kellett szembenéznie Kolics Jánosnak. Fábián Emőke, aki kulcsjátékosként oroszlánrészt vállalt a bronz kovácsolásában, otthagyta a csapatot, míg a védekezésben nagy szerepet játszó Holló Bettina és Barth Zsófia játéka is a továbbtanulás miatt vált kérdésessé. A helyi utánpótlásklub, a kalocsai kézis palántákat gyűjtő Gézengúz UKC azonban kisegítette a KKC-t, játékosokat kölcsönzött a megyei felnőttcsapatnak. Emellett két kiváló játékos érkezett, az egyikük a Soltvadkerttől, Doszpod Adrienn, aki valamikori FTC-növendék, illetve Várszegi Daniella, aki korábban az NB I/B-s szekszárdi juniorokat erősítette. Így a kezdeti játékosproblémákat elsimították.

A bajnokság kezdetével azonban a paprikavárosi amazonok első számú kapusa lesérült, Kiri Mónika hiányát pedig a legjobban a Kecskeméti NKSE II. és a Miklós KC elleni mérkőzésen – és vereség alkalmával – érezte legjobban a gárda. A megyeszékhelyiek elleni vereséget reálisnak könyvelik el Kalocsán, hiszen a kecskeméti csapat gyakorlatilag osztályváltásra készülvén több, magasabb osztályt is megjárt játékossal büszkélkedhet. A kunszentmiklósi fiaskó azonban fájhat a listavezetőnek, már csak azért is, mert pár hét elteltével ugyanaz a Kalocsa ugyanazt a Miklóst tíz-egynéhány góllal verte egy edzőmeccsen.

A kalocsaiak 9 meccsen 7 győzelmet arattak és a fent említett két csapattól elszenvedett vereséget tehetik még a mérlegre úgy, hogy közben ők kapták a legkevesebb gólt (205) a teljes mezőnyben. A góllövéssel sincs probléma Kalocsán, bár a 251 lőtt gólt 5 csapat is felülmúlta, a mezőny gólkirálynője szintén kalocsai, ő a KKC csapatkapitánya, Alföldi Babett, aki 9 meccsen 88 gólt szerzett. De a top 5-ben még egy kalocsai szerepel, a frissen igazolt Doszpod Adrienn, aki 70 alkalommal talált a kapuba.

A legnagyobb ellenfelek között olyan csapatokat tudott le a Kalocsa, mint a Kiskunmajsa – amellyel tavaly a rájátszásban is nagy meccseket vívtak –, a Kiskőrös, amely mindig erős játékosállománnyal büszkélkedhet, vagy mint a szezonzárón a Bácsbokod, amely legalább annyira bajnokesélyes, mint a Kalocsa. Tegyük hozzá, a megyei bajnokságban ősszel hétvégéről hétvégére egyre drámaibb lett a hangulat, hiszen a legjobbak sorra körbeverték egymást. A tíz amazonhadból az első hat közül bárki állhatna most a Kalocsa helyén, annyira kiegyenlített a bajnokság. A KKC jól jött ki a körbeverésekből, a legfontosabb meccseiket behúzva az élről várhatják a tavaszt, amelyre már el is kezdték a felkészülést. – Hagyományszerűen mindig az elsők között kezdjük a munkát – nyilatkozta Kolics János. – Ez idén is így van, január 2-án már együtt edzettünk az NB II.-es felnőttcsapatunkkal. Kemény tavasz vár ránk, ahol elsődleges célunk az, hogy az első négyben végezzünk, a vége pedig majd a rájátszásban eldől.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában