röplabda

2019.01.04. 13:15

Holnap egész napos röplabdás dzsembori lesz Kecskeméten

A Gyerkőcök Alapítvány szervezésében ezen a hét­végén, szombaton újra egy jótékonysági röplabdatornának és egyéb sportos családi programoknak ad otthont a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola csarnoka.

Vincze Miklós

Egész napos, rendre jó hangulatú és nagy tömeget megmozgató rendezvénnyel várja a röplabda iránt érdeklődőket, de nem csak őket a Gyerkőcök Alapítvány. A kecskeméti röpis társadalmat megmozgató rendezvény évente három alkalommal kerül megrendezésre. A szervezők kiemelt célja az egészséges életvezetés népszerűsítése. A délelőtt 9 óra 20 perckor kezdődő esemény vázát az egész nap tartó, körmérkőzéses röplabdatorna adja, amelyre az idén is regisztrálhatnak alkalmi csapatok – közülük nem egy már visszatérő vendég a tornán. Fél tízkor kezdődik az első mérkőzés, és aztán egész nap folyamatosan vívják a nem ritkán presztízscsatákat az első helyért.

– Természetesen nem csak azokat várjuk, akik röpizni szeretnének – szélesítette a várt vendégek körét Szamler László, az esemény fő szervezője. – A magát a röplabdatornát kísérő versenyeken korra és nemre való tekintet nélkül bárki próbára teheti tehetségét. Darts- és pingpongversenyt szervez a Hírös Hunok Darts Club, illetve a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér, emellett várjuk a jelentkezőket a „3 kihívás napja, 3 a magyar igazság” elnevezésű játékba. A röplabda-, a darts- és a pingpongversenyekre előzetes nevezéssel lehetett jelentkezni, míg a 3 kihívásba a helyszínen bárki bekapcsolódhat. Utóbbi lényege, hogy a különböző állomásokból álló teljesítménytúrára a rendezvény regisztrációs pultjánál lehet jelentkezni. Ott a jelentkező kap egy pontgyűjtő lapot, arra gyűjtheti a kihívások teljesítésének igazolására szolgáló pecséteket. Legalább három különböző helyszínen kell teljesíteni az adott feladatot és a teljesítést a játékvezetőkkel a pontgyűjtőn igazoltatni. A pontokat családi munkamegosztásban is össze lehet gyűjteni, attól függően, hogy kinek melyik mozgásforma testhezálló. Aki teljesítette a kihívást, az a megtelt pontgyűjtő kártya leadása után kérhet újat és ismét nekivághat a teljesítménytúrának, a nap folyamán többször is. A teljesítménytúra nincs korhatárhoz kötve.

Szamler László azt is elmondta, hogy a rendezvény ingyenes, a versenyekre jelentkezőktől sem kérnek regisztrációs díjat, ugyanakkor mivel a rendezvény célja a szegény családban élő gyerekek táboroztatásának a támogatása, a vendégek támogatói kártyát válthatnak. Az adományokat a táboroztatást szervező Gyerkőcök Alapítvány kezeli. A regisztráció során minden látogató kap egy karszalagot, ami a nap folyamán biztosított ingyenes szolgáltatások igénybevételére és a programokon való részvételre jogosít. Napközben a regisztrált résztvevők számára térítésmentesen biztosítanak ásványvizet, valamint finomabbnál finomabb szendvicseket. Az érdeklődők találkozhatnak a Kecskeméti Röplabda Club U21-es utánpótláscsapatának tagjaival, valamint a gazdag múltjának köszönhetően bajnokokban, edzői legendákban bővelkedő kecskeméti röplabdaközösség ismert alakjaival is.

A tavalyi röpis rendezvényen is színvonalas presztízsmérkőzéseket játszottak a csapatok
Fotó: Petőfi Népe

A röpis nap tervezett programja

Időpont: 2019. január 5., szombat, 9.30 órától – tervezett befejezés 18 óra

Helyszín: A kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola sportcsarnoka

8.30–9.00: a röplabdacsapatok regisztrációja

9.20–9.30: röplabdás megnyitó, technikai információk

9.30–17.30: röplabdamérkőzések

9.30–15.00: 3 kihívás napja, 3 a magyar igazság pontgyűjtés

9.30–10.00: darts és pingpongcsapatok regisztrációja

10.15–10.30: darts- és pingpongmegnyitó, technikai információk

10.30–15.30: darts- és pingpongverseny

14.00–14.15: Kecskeméti Röplabda Club U21 utánpótláscsapatának sportruházat-támogatás átadása

16.00: darts- és pingpong- eredményhirdetés, díjátadás

16.30: 3 kihívás napja 3, a

magyar igazság pontgyűjtés sorsolás

18.00: röplabda-eredmény­hirdetés, díjátadás

Címkék#röplabda
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában