szabadidősport

2018.11.07. 08:25

Lefutották az egy napot

November 3-án került sor Kecskeméten, a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban a „Fuss egy napot!” hatórás ultrafutás idei utolsó fordulójára.

Vincze Miklós

A legkitartóbbak, akik minden alkalommal elindultak a sorozat hatórás távján, ezzel teljesítették a vállalt huszonnégy órát. Az időjárás futásra ideális volt a hétvégén: kellemes hőmérséklet, mérsékelt napsütés, enyhe szellő várta a versenyzőket. A korábbi fordulókhoz képest többen éreztek késztetést egy kiadós futásra, a reggeli rajtnál ugyanis negyvenhárman sorakoztak fel. A rövidebb időtartamot vállalók később rajtoltak el.

A legkitartóbbnak Borsos Attila bizonyult, aki hat óra alatt 67,86 km-t futott. Őt követte Kohári Szabolcs Gábor és Morovics Tamás. A nőknél Geráné Tapasztó Ágnes jutott a legmesszebbre (60,2 km), dobogóra állhatott még Széchenyi Ildikó és Óváry Gabriella.

A négyórás futáson a hölgyeknél Kondor Boglárka tette meg a leghosszabb távot, 41,93 kilométert, a férfiaknál pedig Blaskó Mihály, ő 47,28 kilométert futott. A két órát vállalók közt a maga 25,85 kilométerével Kádár Kitti, illetve 27,06 kilométerrel Kozma Zsolt lett a legjobb.

A rendezvény végén került sor a hűséges versenyzők elismerésére: kis piramist kapott Kazai István, nagy piramisban részesült Ladányi Mónika. A hatórás futók összetett versenyét Borsos Attila nyerte 268,63 km-rel, megelőzve Kriminál Istvánt (245,31 km). A győzteseket szokás szerint kupával díjazták, de minden futó, aki mind a négy versenyen indult, kapott díjat. Februárban folytatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában