labdarúgás

2018.11.15. 11:11

Ismét lila-fehér mezbe bújnak a KTE legendái

Tököli Attila, Balla Mihály, Csordás Csaba, Czéh László, Némedi Norbert, Barna Zsolt, Barna Csaba. Csak néhány név a KTE öregfiúk alakuló csapatából. Az együttes december 9-én lép először pályára.

Borbély Károly

Csordás Csaba (balra) és Czéh László az augusztusi gálameccsen

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Verbuválódik a Kecskeméti TE öregfiúk csapata. A Műkertvárosi Sportcentrumban augusztusban rendezett Mini Future Cup-on jöttek össze először egy gálameccs erejéig a hajdani lila-­fehér kedvencek. Akkor még úgy gondolták, hogy egyetlen alkalomra szól a találkozó. Mostanra azonban kiderült, hogy lesz folytatás.

„Annak az augusztusi meccsnek nagyon jó fogadtatása volt a korábbi társak részéről is. Szeretnénk ezt folytatni, mert szükség van arra, hogy a régi játékosok is képviselhessék magukat az egyesületben” – mondta a Kecskemetite.hu portálnak Kovrig Ákos, az SC Hírös-Ép játékos-edzője és sportigazgatója, aki kezébe vette az öregfiúk gárda verbuválását.

„A szervezésben nagyon sokat segít Czéh Laci és Csordás Csabi, akikkel olyan csapatban gondolkodunk, mely havonta összejön, edzésre jár és jó meccseket tud játszani. A harmadik félidő is fontos, hogy leüljünk, beszélgessünk. Bízom benne, hogy mindenki örömmel jön majd és veszi fel a lila-fehér mezt. Ki kell emelni a KTE klubvezetésének pozitív hozzáállását, Telek Zoltán ügyvezető mindenben a támogatásáról biztosított minket.”

A keret már alakulóban van, rengeteg játékos adott pozitív visszajelzést, a névsor azonban még nem feltétlen teljes, folyamatosan bővülhet. A kapuban az NB II.-es bajnokcsapat két hálóőre, Tóth Zoltán és Nagy Zsolt állhat, akiket akkori kapusedzőjük, a szintén kecskeméti legendának számító Erdei Sándor készít fel. A mezőnyjátékosok listáját Czéh László, Montvai Tibor, Csordás Csaba, Zsolnai Róbert, Kurucsai Milán, Kislőrincz György, Balla Mihály, Tököli Attila, Koncz Zsolt, Némedi Norbert, Gyagya Attila, Barna Zsolt, Barna Csaba, Berki Zoltán, Mojzes Róbert és Mbengono Yannick alkotja eddig. Kovrig Ákos nagyon bízik abban, hogy a KTE korábbi csapatkapitányát, Vladan Szavicsot is sikerül elhozniuk egy-egy nagyobb rendezvényre.

Csordás Csaba (balra) és Czéh László az augusztusi gálameccsen
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

Először december 9-én, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában lépnek pályára az öregfiúk, 15 órától egy gálameccset játszanak a SOS Gyermekfalu által szervezett rendezvényen. December 28-án pedig a Messzi István Sportcsarnokban, a Lázár Bence-­emléktornán szerepelnek, majd egy nappal később Tiszakécskén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában