Labdarúgás

2018.10.14. 19:32

Újra győzelemnek tapsolhattak a Széktóiban

Vasárnap a SZEOL SC-t fogadta a Kecskeméti TE az NB III Közép csoportjában, a 10. fordulóban. A megyeszékhelyek rangadóján nagyon fontos győzelemnek örülhettek a szurkolók, a meccs hőse pedig a két gólt szerző Vladul Stefan volt.

Vincze Miklós

A meccs köszöntéssel indult, Dányi Istvánt, azaz a szurkolók közt népszerű Pottert köszöntötte a csapat a 34. születésnapján egy kezdőrúgással. A csapatunk talán legnagyobb szurkolója nem kevesebbet kért a játékosoktól, mint egy győzelmet. Ezt láthatóan komolyan is vették a srácok, hiszen már az 5. percben megszerezték a lilák a vezetést, Markó passza után Vladul lőtt gyönyörű gólt a hosszú felsőbe (1–0). A folytatásban csendben csordogált mezőnyben a játék, mígnem a 12. percben egy kiállítás borzolta a kedélyeket. Egy szegedi szöglet után a labdát Selyem tolta meg a levegőben, Kéri azonban ütemet tévesztve mellbe rúgta, amiért egyből villant a piros. A kiállítás után ismét mezőnyben zajlott a játék, helyenként a vendégek képesek voltak a labdabirtoklás terén fölényt kialakítani, ám ez meddő volt. Buzási szöglet utáni fejese okozott némi veszélyt, majd Kozics próbálkozott éles szögből, de ezek csak kisebb lehetőségek voltak, a másik kapunál Farkas szabadrúgása ment fölé.

A második félidő eseménydúsabban indult, előbb a csereként beálló Papp tesztelte Mészárost, majd Szabó bombázott mellé. A 62. percben aztán újra betaláltak a hazaiak, a szegediek fent ragadtak egy pontrúgásnál, amit Selyem használt ki, egyedül robogott végig a jobboldalon, beadása után Vladulnak már csak az üres kapuba kellett lőnie (2–0). Az újabb kapott gól meg is törte a korán emberhátrányba kerülő SZEOL-t, inkább a KTE szerezhetett volna újabb gólt. Zámbori átlövése centikkel ment mellé, Vladul több alkalommal is mesterhármasig juthatott volna, de az eredmény már nem változott.

Kecskeméti TE–SZEOL SC 2–0 (1–0)

KTE: Mészáros – Bagó, Urbán, Zámbó, Farkas – Szabó D., Nádudvari – Selyem (Tóth 65.), Markó (Kitl 89.), Zámbori – Vladul (Rozsi 91.).

SZEOL: Leindler – Gajág, Rácz, Gál, Grünvald – Lévai, Kéri, Forró (Papp 46.) – Buzási (Tomisic 68.), Beretka, Kozics (Pócs 64.).

Gól: Vladul (6., 62.)

Sárga lap: Mészáros, Farkas, Nádudvari, Vladul, Markó ill. Gajág, Gál

Kiállítva: Kéri (13.)

Szabó Tibor, a KTE vezetőedzője: – Nagyon kellett a győzelem és a három pont, sokat dolgoztunk érte. A kiállítás természetesen befolyásolta a meccs képét, de nagyon masszívak voltunk, kevés helyzete volt az ellenfélnek, előre azért voltak olyan lehetőségeink, amik eldöntötték a mérkőzést. Örülünk a sikernek, de most is ugyanaz a csapat vagyunk, amelyik a múlt héten kikapott Iváncsán. Próbálunk játszani, ebbe minőséget kell beletennünk. A mai meccsen ez talán hiányzott, de a győzelmünk nem vonható kétségbe.

Siha Zsolt, a SZEOL vezetőedzője: – Ahogy a kiállításig teljesítettünk, az katasztrófa volt, egyértelműen az öltözőben maradtunk, a Kecskemét nagyon szép gólt rúgott. A piros lap utáni játékért viszont büszke vagyok a srácokra, mert egy ilyen kaliberű ellenfél otthonában 80 percig emberhátrányba futballozni nagyon nehéz. Úgy gondolom, hogy megálltuk a helyünket, szerintem több lehetőségünk is volt, amit nagy dolognak tartok. A kiállítást meg kellene majd nézni, én a kispadról úgy éreztem, hogy egy kicsit erős volt a piros lap. Ritkán látni ilyet, hogy ennyire korán, az első faultnál belenyúlnak a meccsbe, de lehet én láttam rosszul. Most azt tudom mondani, hogy enyhén túlzó volt.

A KTE legközelebb október 21-én, a Honvéd II. ellen lép pályára idegenben, a találkozót a Bozsik Stadion centerpályáján rendezik 14:00-kor.

Ezek is érdekelhetik