kosárlabda

2018.10.10. 12:39

Szoknia kell még a felnőtt bajnokság légkörét a lányoknak

A Kecskeméti KC együttese vasárnap Budapestre látogatott az amatőr női NB I Piros csoportjában, Kónya Levente lányai a bajnokság egyik kiemelten erős alakulatánál, a Vasas Akadémia együttesénél vendégeskedtek.

Vincze Miklós

Amellett, hogy a papírforma is a hazaiak mellett szólt, a kecskeméti lányok nem várták kedvező előjelekkel a pasarétiekkel szembeni ütközetet, a fiatalok nagy része ugyanis még a hét közben beszerzett sebeit nyalogatta. Ebből fakadóan meglehetősen enerváltan kezdték a kecskemétiek az összecsapást, ráadásul némileg megilletődöttek is voltak a vendégek, valamilyen szinten érthető módon, hiszen mégis csak korosztályos világbajnoki bronzérmesekkel kellett felvenniük a versenyt. A jelentős magassági fölénnyel is rendelkező budai alakulat – végig uralva az egész mérkőzést – érvényesítette is a papírformát. Bár a mérkőzésen a KKC-ből senki sem villogott, hiszen nem volt rá lehetősége, ennek ellenére Kurtz Kamillának és Schllégl Odettnek sikerült eljutnia tizenegy szerzett pontig.

– Nekünk itt ma egyelőre nem is lehetett reális célunk a győzelem – értékelte a mérkőzést Kónya Levente, a csapat vezetőedzője. – Viszont ez a találkozó is remek alkalmat kínált arra, hogy elkezdjük szokni a felnőtt bajnokság légkörét, hiszen a játékosaink többsége tavaly még egy korosztállyal lejjebb játszott. A felnőtt szinten természetesen egészen más dinamika és sebesség jellemzi a játékot, itt sokkal több kontaktot kell felvállalni, illetve jóval gyorsabban kell meghozni a megfelelő döntést, mint akármelyik utánpótlás megmérettetésen. A nagy különbség ellenére akadtak azért pozitívumok, azokban a szakaszokban ugaynis, amikor koncentráltan tettük a dolgunkat, akkor igenis pariban tudtunk lenni – ha csak rövid időre is – remek képességű ellenfelünkkel. Amennyiben ezeket a magabiztosabb periódusokat meg tudjuk nyújtani, tisztesen helytállhatunk az élklubok csapataival szemben is.

Már tavaly is igen fiatal volt a Kecskeméti KC felnőtt kerete, az idén, ha lehet, még fiatalabb az átlagéletkor
Fotó: Hegedűs Hunor

– A mérkőzés nagy részében jól játszottunk az alacsonyabb Kecskemét ellen – nyilatkozta Krivacsevics Dragoljub, a hazaiak vezetőedzője. – A magassági fölényt két játékosunk használta ki, Tóth Franka, aki 16 pontot, 7 gólpasszt, 8 lepattanót és 31 IBM-t ért el, valamint Heljic Sara, aki 22 pontot, 8 lepattanót és 32 IBM-t ért el. Gratulálok az összes játékosnak a győzelemhez és a mutatott játékhoz.

Vasas Akadémia–Kecskeméti KC 95–46 (28–11, 26–10, 23–16, 18–9)

Vasas Akadémia: MADÁR 14, TÓTH 16/6, Boros 2, HELJIC 22, DOMBAI 16/6. Cserék: SZERENCSÉS 11, VÍGH 8, Esztári 6. Edző: Krivacsevics Dragoljub.

Kecskeméti KC: KURTZ 11/3, SCHLÉGL 11/3, Kálló 3/3, Burján B. 4, Buzánczky 3. Cserék: Tasi 5, Burján L. 4, Nagy 1, Balogh 4, Mérész, Magna, Vincze. Edző: Kónya Levente.

Ezek is érdekelhetik