futsal

2018.10.25. 10:28

Gólzáporos meccsen győzött a ScoreGoal

A ScoreGoal végre megmutatta, mire képes. A hírös városi együttes a 15. percben már 5–0-ra vezetett a Nyírbátor elleni bajnoki meccsen.

Borbély Károly

A férfi NB II.-es bajnokság Keleti csoportjának 8. fordulójában gólzáporos győzelmet aratott a Kecskemét a Messzi István Sportcsarnokban.

Móra Viktor révén már a 3. percben megszerezték a vezetést a hírös városiak, majd a 10. percben egy szép összjátékot követően újra Móra volt eredményes (2–0). Az igazi hazai henger ezek után indult be: a 15., 16., 17. percben Deák Donát rázta meg magát egy mesterhármassal, ezzel lassan eldöntve a mérkőzést (5–0). Ám a ScoreGoal fölénye és a magabiztos játéka ezek után sem maradt el, a 18. percben Kovács József lőtt hatalmas erővel a léc alá (6–0).

A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Nagyon motiváltan játszott a kecskeméti alakulat és gyorsan jött az újabb hazai gól: a 21. percben, egy szögletvariációt követően Rutai Balázs kapásból lőtt, a labdába Sallai Bene beleért, a vendégek kapusa tehetetlen volt (7–0). A ScoreGoal ezt követően is mindent elkövetett, hogy kiszolgálják a mindvégig igen lelkes szurkolóikat. A 23. percben Bánóczki Dániel messziről talált a kapuba, majd újra villant Móra és máris 9–0-t mutatott az eredményjelző. A 29. percben Marozsi indult meg két védő mellett, akiket lerázva lőtte ki a kapu bal alsó sarkát (10–0), majd Rutai is betalált. A vendégek egy-egy kósza ellentámadással próbáltak veszélyeztetni, ám vagy a kapufa vagy Peltzer Márk kapus nagyszerű védései akadályozták meg a gólszerzésben a nyírbátori alakulatot. A 35. percben aztán egy távoli – egész pályás – átívelés lepte meg a hazai portást, aki felett hulló falevélként csapódott az egyetlen vendéggól a kapuba (11–1). És hogy a vendégek annyira ne örülhessenek a szépítő gólnak, arról két találatával Kovács gondoskodott a mérkőzés végén (13–1).

– Az első percektől kezdve dominált a csapat és lélegzetvételt sem engedett az ellenfélnek. A jó játék végre gólokban is megmutatkozott. A csapat most megmutatta, hogy igazából mire képes – mondta Koós Károly, a kecskeméti együttes edzője.

Kovács József három gólt szerzett a Nyírbátor ellen
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

Scoregoal Kecskeméti FC–Nyírbátori SC 13–1 (6–0)

Kecskemét: Peltzer – Móra, Marsa, Bánóczki, Dobosi. Csere: Csővári (kapus), Sallai, Kovács J., Deák, Marozsi, Rutai. Edző: Koós Károly.

Gólszerző: Móra (3., 10., 25.), Deák (15., 16., 17.), Kovács J. (18., 37., 38.), Sallai (21.), Bánóczki (23.), Marozsi (29.), Rutai (32.), illetve Kovács B. (35.).

Ezek is érdekelhetik