kézilabda

2018.10.15. 13:23

Egy góllal kapott ki a KNKSE a fővárosban

A hétvégén a Szent István SE vendége volt a Kecskeméti NKSE a női kézilabda NB I/B-ben, a 4. fordulóban.

Vincze Miklós

Két vendégtalálattal indult a találkozó, ám a kecskeméti irányító, Dajka Bettina az 5. percben olyan szerencsétlenül esett a hátára, hogy számára befejeződött a meccs. Az incidens megzavarta a lányokat, mert a Szent István 5–0-s rohammal ragadta magához az előnyt. Varga edző a 11. percben időt kért, ez jót tett a kecskeméti lányoknak, lassan megkezdték a felzárkózást, igaz, a kapufa gyakorta kisegítette a fővárosiakat. Egy gólra zárkózott a KNKSE (8–7), amikor ritmust váltott a SZISE, és a játékrész végére négygólos előnyt harcolt ki (13–9).

Kemény Dóra (pirosban) hat gólt vállalt
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

Elszántan jött ki az öltözőből a KNKSE, faragni ugyan a félidő derekáig nem tudott a hátrányából (21–17), de nem engedte ellépni riválisát. A 45. minutum környékén aztán lendületet vett a KNKSE és percről percre apasztotta a Szent István előnyét. Öt perccel a lefújás előtt azonban egyenlíteni tudtak Varga József tanítványai és kevés hiányzott ahhoz – az előzmények fényében –, hogy meglepetést okozzon a Kecskemét. Huszonhárom másodperccel a lefújás előtt csak egy találat volt a hazaiak fórja, és a Kecskemét támadott, ám a góllövés nem sikerült, így a Szent István Egyetem csapata otthon tartotta a két bajnoki pontot (24-23).

– Az első félidőben a védekezésünk nem állt össze, ráadásul Dajka Betti megsérült, ami még úgy is hátrányt jelentett, hogy a lányok hatalmas szívvel és akarattal próbálták pótolni – így nyilatkozott a mérkőzés lefújása után Varga József, a kecskemétiek vezetőedzője. A második játékrészben rendeződött a védelmünk és nagyon szépen felzárkóztunk. Támadtunk az egyenlítésért, próbáltuk a 7 a 6 elleni játékot is, de nem sikerült döntetlenre hozni a meccset. Igaz, a végjáték ismeretében a győzelem sem lett volna irreális. Óriásit küzdöttek a lányok, az elszántságukra nem lehetett panasz!

Kecskeméti NKSE – Szent István SE 24–23 (13–9)

Kecskeméti gólszerzők: Hárs 2, Gulyás 2, Kaiser 2, Kocsis 3, Pénzes 2, Kemény 6 (4), Orell 3, Dajka 1, Tóth L. 2.

Kétperces kiállítások: 10, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 5/4.

Ezek is érdekelhetik