kézilabda

2018.10.12. 10:39

Bajnokaspiráns vendége lesz szombaton a KNKSE

A bajnokság 4. fordulójában, egy héttel a bravúros, Szegeden aratott győzelem után ismét idegenben lép pályára a Kecskeméti NKSE. A hírös városi kézilabdás lányok ezúttal a fővárosba utaznak, szombaton 17 órakor a Szent István SE-OTP Bank csapatával mérkőznek az Építők Sportcsarnokban.

Vincze Miklós

A kecskeméti csapat eddig megszerzett pontjait idegenben gyűjtötte, hiszen az első fordulóban Orosházán játszott döntetlent (28–28), míg legutóbb nagy csatában három góllal múlta felül a Szeged csapatát (34–31). Az eddigi egyetlen vereséget az egyetlen hazai mérkőzésükön szenvedték el, a Vasastól kaptak ki hét góllal, így három ponttal a tabella 8. helyén állnak.

A fővárosiak jelenleg a tabella 6. helyén tanyázva várják a Kecskemét elleni találkozót, és egy ponttal többet gyűjtöttek. A SZISE kilenc góllal maradt alul Kispesten (34–25), de öt találattal nyerni tudott otthon az Orosháza ellenében (26–21) és egy gól különbséggel a Vasast is legyűrte az Elektromos csarnokban (33–32).

A KNKSE kispadján szombaton már újra Varga József vezetőedző vezényli leányait. Varga József ugyanis az október 9-i fegyelmi tárgyaláson két meccsre szóló eltiltást kapott, amely már letelt. A Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Bizottságának döntése értelmében a tréner 2018. december 31-ig további két meccsre szóló, felfüggesztett eltiltást kapott.

– Szeretnénk folytatni a jó sorozatunkat, hiszen mind a Magyar Kupában, mind a bajnokságban győzni tudtunk – nyilatkozta a fővárosi fellépés előtt a tréner. – Bajnokesélyes csapathoz utazunk, papíron esélyesebb a SZISE, de szeretnénk borítani a papírformát. Nem lesz könnyű, már csak azért sem, mert a csapatomból többen is betegséggel küzdenek, így ezúttal az orvosi stáb fogja eldönteni, hogy ki léphet pályára szombaton és ki nem.

Klubja honlapjának a balszélső Schneider Éva így nyilatkozott a KNKSE előtti mérkőzést megelőzően: – Nem baj, ha az elején jönnek a nehéz meccsek, ilyenkor még nem vagyunk kifáradva és tiszta képet kaphatunk arról, hogy hogy állunk a többi csapathoz képest – elemezte a sorsolásukat, majd áttért a hétvégi találkozóra. – A szombati ellenfelünknél is voltak változások, sok új játékost igazoltak, ők sem egy összeszokott, kialakult gárda. A csapattagok felét ismerem, vigyázni kell velük. Dajka Bettinával együtt játszottam, jól ismerem. Ő az egyik legjobb játékosuk, nagyon erős támadásban, figyelnünk kell rá. Albert Helga és Aron Andrea Kecskemétről érkeztek az együttesünkbe, ők sokat tudnak súgni a tekintetben, hogy hogyan játsszunk a Kecskemétiek ellen. Szerintem a hétvégi rangadót képesek vagyunk megnyerni, ráadásul itthon játszunk, ami sokat segít nekünk, mert velünk lesznek a szurkolóink is, akiket nagy szeretettel várunk szombaton az Építők Sportpályára 17 órakor kezdődő bajnoki mérkőzésünkre.

Ezek is érdekelhetik