duatlon

2018.09.28. 11:00

Az emelkedők sem jelentettek akadályt

Három arany- és két bronzérmet hoztak haza a félegyháziak Nágocsról. Az alföldi sík terephez szokott versenyzők remekül teljesítettek az emelkedőkkel tarkított pályán.

Borbély Károly

Nem véletlen mosolyognak a kiskunfélegyházi versenyzők: a nágocsi utánpótlás-ranglistaversenyen kiválóan teljesítettek

A rövidtávú duatlon országos bajnokságnak és a Magyar Triatlon Szövetség utánpótlás-ranglistás versenysorozatának legutóbbi helyszíne a Somogy megyei Nágocs volt. A viadalon indultak a DMTK-Kiskunfélegyházi VSE Aquasport Egyesület triatlonistái is, ahonnan a nehéz körülmények ellenére kiváló eredményekkel tértek haza. A félegyházi versenyzők három korosztályban is elhozták a legjobbaknak járó aranyérmet és minden DMTK-s az első hatban végzett.

Sprint kategóriában (5 km futás, 20 km kerékpár, 2,5 km futás) Fricska Fanni junior korosztályban szerzett aranyérmet, míg Fricska Anna az ifik között lett első. Anna a nők mezőnyében a kategória abszolút bajnoka címet is elnyerte.

Trungel-Nagy Kolos (3 km futás, 12 km kerékpár, 1,5 km futás) remek versenyzéssel a serdülő korosztály ötödik helyét szerezte meg, Trungel-Nagy Zalán a gyermek korosztályban (2 km futás, 8 km kerékpár, 1 km futás) bronzérmesként végzett.

A gyermek korosztály női versenyében Papp Laura a dobogó legfelső, Csontos Dóra a harmadik fokára állhatott fel, míg Vincze Nádja a hatodik helyen zárt.

Nem véletlen mosolyognak a kiskunfélegyházi versenyzők: a nágocsi utánpótlás-ranglistaversenyen kiválóan teljesítettek

– A szezon legnehezebb versenyén vagyunk túl. A pályán belüli 225 méteres szintkülönbség feladta a leckét a gyerekeknek. A nagyon technikás, sok kanyarral, lejtővel és emelkedővel tarkított kerékpáros pályát az alföldi sík terephez szokott versenyzőink kiválóan teljesítették – nyilatkozta büszkén Bozsó István, a DMTK-KVSE triatlonszakosztályának vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában