ökölvívás

2018.08.31. 15:57

Orbán Adrián ezüstérmet szerzett az ifjúsági ökölvívó világbajnokságon

Ezüstérmes lett a budapesti ifjúsági ökölvívó világbajnokságon a Kecskeméti SC-KESI bokszolója, Orbán Adrián, miután a döntőben megosztott pontozással vereséget szenvedett a thaiföldi Atichai Phoemsaptól a 60 kilogrammos súlycsoport döntőjében.

Vincze Miklós

A mérkőzésen Orbán Adrián, aki most mutatkozott be az ifik között, egyáltalán nem tűnt megszeppentnek a nagy lehetőség kapujában, bátran és határozottan kezdett. Az első menet a második perctől inkább a magyar fiúé volt, a második viszont az Ázsia-bajnok thaiföldi fölényét hozta. A harmadik menetben már az volt a kérdés, hogy ki bírja jobban szívvel és erővel. E téren nagyjából hasonlóan teljesítettek, a pontozók végül a piros sarokban bokszoló thájföldit hozták ki győztesnek, 3–2-es pontozással.

– Az egész vébén mutatott teljesítményemmel elégedett vagyok, ezzel az meccsel viszont nem lehetek – nyilatkozta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón az újdonsült vb-ezüstérmes. – Igyekeztem közelebb kerülni az ellenfelemhez, ám ez csak ritkán sikerült, kellemetlen ellenfél volt a thaiföldi fiú. Az önbizalmat ad a jövőre nézve, hogy öt meccset bokszolhattam a világbajnokságon és ezek közül négyet megnyertem. A vébé előtt egy érem volt célként kitűzve és ezt a döntőbe jutással végül is sikerült elérnem.

– Szép eredmény a 2. hely, de olyan szoros volt a pontozás, hogy hazai pályán ebből akár arany is lehetett volna – jelentette ki Konkoly István, Orbán Adrián edzője.

A magyar csapat így két éremmel zárta a Duna Arénában rendezett AIBA ifjúsági világbajnokságon: Orbán Adrián mellett a lányok 64 kilós súlycsoportjában induló Villás Veronika szerzett bronzérmet, míg a férfiaknál a +91 kilóban induló Fehér Koppány pontszerző lett. Balzsay Károly, a férfi szakág szövetségi kapitány az utolsó magyar érdekeltségű mérkőzés után csak dicsérte a tanítványait, különösen persze Orbán Adriánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában