Kecskemét

2018.08.03. 10:49

KTE-s súlyemelők arattak nemzetközi sikereket

A napokban fejeződött be – egyéb viadalok mellett – a súlyemelő Ifjúsági Európa- bajnokság, amelyen a Kecskeméti TE két versenyzője, Árva Cintia és Szokolai László is versenybe szállhatott.

Vincze Miklós

Árva Cintia és az edzője, Bálint Csaba

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Vincze Miklós

A női mezőny 53 kg-os súlycsoportjában Árva Cintia magabiztos versenyzéssel, szakításban három jó fogást bemutatva 69 kg-ig jutott, így az ötödik helyen várta a folytatást. Cintia ezután lökésben is folytatta a hibátlan gyakorlatok sorozatát, és 87 kilogrammot sikerült a feje fölé löknie. A 156 kg-os összetett eredménye az értékes hatodik helyre volt elegendő. Az értékes helyezés mellett a kecskeméti versenyző hatszor az országos csúcsot is megjavította. Árva Cintia folyamatosan fejlődik, hiszen a július elején megrendezésre került Olimpiai Reménységek Versenyén is megjavította az országos csúcsot és a verseny legeredményesebb versenyzője lett, vezeti a hazai utánpótlás ranglistát.

Szokolai László az Eb-n újoncként mutatkozott be, és szakításban sikerült 105 kg-os eredménnyel megjavítania egyéni legjobbját, és ezzel az eredménnyel a tizenharmadik helyen végzett.

Nagy Dániel, a férfi-utánpótlásválogatott tagjaként második lett az Olimpiai Reménységek versenyén, 85 kg-os súlycsoportban 240 kg-ot (105; 135) teljesített, egyéni legjobbját meg­javítva.

Kmegy Máté Spanyolországban szerepelt a La Coruna Nagydíjon az utánpótlás-válogatott tagjaként. Máté 85 kg-os súlycsoportban 311 kg-os (141;170) eredménnyel lett a verseny második legeredményesebb versenyzője, Magyarország pedig a csapatverseny győztese.

Árva Cintia és az edzője, Bálint Csaba
Fotó: Vincze Miklós / Petőfi Népe

– Meglehetősen sűrű manapság a versenyzőink programja – jelentette ki Bálint Csaba vezetőedző, akinek a munkáját a versenyzők felkészítése során Takács Erika is segítette, – hiszen e hétvégén kerül megrendezésre a Messzi István Emlékverseny, ahol dobogóra lép a teljes hazai élmezőny, három hét múlva pedig újra Kecskeméten látjuk viszont az U15 és U17 legjobbjait az országos bajnokságon. Árva Cintia is izgalmas napokat él át, hiszen a sikeres Európa-bajnoki szereplésnek köszönhetően a magyar csapat egy fő részére szerzett kvótát az ifjúsági olimpiára. A napokban fog eldőlni, hogy a Kecskeméti Árva Cintia, vagy a szombathelyi Boros Viktória képviseli Magyarországot a korosztályos olimpián.

Kmegy Máté is izgulhat, hiszen vagy az U23-as Európa-bajnokságon, vagy a felnőtt-világbajnokságon képviselheti Magyarországot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában