triatlon

2018.08.14. 16:52

Kiváló szezonzárás: csapatban második lett a félegyházi alakulat

A napokban Pécsett megrendezett triatlon országos bajnokság döntőjében egyéniben és csapatban (váltóban) mérték össze erejüket a versenyzők.

Borbély Károly

A kiskunfélegyházi csapat (balra) a dobogó második fokára állhatott fel a pécsi viadalon

A viadalon a DMTK-Kiskunfélegyházi VSE nyolc sportolója vett részt. A szezon utolsó ranglistás megmérettetésén a kánikulában csak az úszótáv teljesítése adott némi hűsítést az indulóknak, a kerékpáros- és futótávok megtétele azonban a kiváló pálya ellenére is embert próbáló feladat volt a több mint ezer versenyző számára.

Az idén márciusban alakult DMTK-KVSE Aquasport triatlonszakosztályának versenyzői – akik egész évben kiváló eredményeket értek el – ismét bizonyították, hogy van létjogosultságuk a sportág utánpótlás-élvonalában. A gyermekkorosztályban ugyanis a lányok mezőnyében csapatban a dobogó második fokára állhattak fel, egyéniben Papp Laura második, Csontos Dóra ötödik, Vincze Nádja tizennyolcadik lett. A fiúk között Trungel-Nagy Zalán nyolcadikként ért célba. A serdülők között Trungel-Nagy Kolos hatodik lett. Az ifik versenyében Fricska Anna a negyedik, míg a juniorok között Fricska Fanni a tizedik helyet szerezte meg.

A váltó ob-n 131 csapat 393 versenyzője indult, hogy teljesítsék a szupersprint triatlon távot (200 méter úszás – 4 kilométer kerékpározás – 2 kilométer futás). A DMTK-KVSE gyermekkorosztályos lányai (Papp Laura, Vincze Nádja és Csontos Dóra) a megmérettetésen óriási versenyben, fantasztikus erőbedobással – még az idősebb korosztályú csapatokat is megelőzve – az ezüstérmet szerezték meg.

A versenyzők felkészítését Bozsó István kerékpáros edző és egyben szakosztályvezető, Hajdú László úszóedző és Nagy Viktor atlétikaedző segítette.

A kiskunfélegyházi csapat (balra) a dobogó második fokára állhatott fel a pécsi viadalon

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában