labdarúgás

2018.08.19. 09:59

Egy góllal vitte el a három pontot a Jánoshalma Kécskéről

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokságban az újonc Duna Aszfalt TVSE a tavaly a második helyen végzett, az első fordulóban magabiztos győzelmet arató Jánoshalmát fogadta.

Vincze Miklós

Rögtön a kezdést jelző sípszó után, a kánikulai meleg dacára pokoli küzdelem vette kezdetét, helyzetek nélkül birkóztak a csapatok a 15. percig, akkor is pontrúgásból veszélyetetett Dóka. 25 méterről, középről végzett el szabadrúgást, a látszólag messze fölé szálló labdája az utolsó métereken csapódott lefelé, Urlauber bravúrral hárította. A 28. percben Maravic szintén szabadrúgásból veszélyeztetett, jobbról, a 16-os sarkáról tekert a bal sarok irányába, Mészáros vetődve szögletre ütötte a labdát. Négy percre rá ismét Maravic adott be jobbról, Stojanovic Milos ugrott a legmagasabbra, meg is fejelte a labdát, kaput azonban nem talált. A 39. percben Várda került helyzetbe, a 16-oson belül lövés helyett Harnos elé passzolt, Harnos néhány csellel forgatta a kapust és a védőket, majd miután Mészárost kikerülte, kapura lőtt, Bálint a gólvonalról bravúrral kispárgázta a gólba tartó labdát. A félidő utolsó percében egy hazai beívelés üresen találta Tóth Kristófot a 16-oson belül, – ritka pillanat volt ez, mert a jánoshalmi retesz rendre biztosan zárt –, Tóth közelről, éles szögből leadott lövését Urlauber bravúrral védte.

A szünet után nagy nyomást gyakoroltak a hazaiakra a vendégek, és ez gólban is megnyilvánult. AZ 54. percben egy jobb oldalról érkezett beadást Mészáros lábbal tisztázott, így a labda nem jutott messzire, Jeszenszky elé pattant, aki kétszer is lőtt, második labdájába Mészáros még bele tudott ütni, de a labda így is a gólvonal mögé vánszorgott, 0–1. Ezt követően folytatódott az irtózatos küzdelem. Helyzeteket a Kécske nemigen tudott kialakítani, de érezhető volt, hogy amíg csak egy gól a különbség, nem adják fel. A kontrák során elsősorban Jeszenszky meglehetősen sok zavart okozott, újabb gólt azonban nem sikerült elérniük a vendégeknek. A 79. percben egy átívelés után a hazai László lőhetett balról jobb lábbal, kísérletét Urlauber könnyedén hárította. Az utolsó percekben nyomott a hazai gárda, ám nem sikerült a kapuba gyömöszölniük a labdát, így 1–0-ra győzött a vendégcsapat, nem érdemtelenül, bár a küzdőszellemét tekintve az egyik pontra a hazai gárda is rászolgált volna.

Duna Aszfalt TVSE–Jánoshalmi FC 0–1 (0–0)

Tiszakécske, 150 néző, vezette: Kiss Sándor (Juhász László, Kaszala Mihály)

TVSE: Mészáros – Domonics, Varga (Steklács 69.), Dóka, Bálint, Káli, István (László 69.), Tóth K. (Tóth M. 69.), Tóth T., Hoffmann, Szabó Á. Edző: Bagi Gábor

Jánoshalma: Urlauber – Szabó Sz., Balázs, Stojanovic M., Jesic, Harnos (Körmöczi 85.), Andelic, Farkas D. (Gáspár 46.), Stojanovic V., Maravic (Farkas P. 80.), Várda (Jeszenszky 46.). Edző: Florin Nenad.

Gól: Jeszenszky 54. perc.

Sárga: István 41., Szabó Á. 49., Tóth T. 66., Dóka 82., illetve Balázs 40., Stojanovic V. 66., Jeszenszky 92. perc.

Bagi Gábor: – A második mérkőzésen vagyunk túl, meggyőződésem, hogy ez a Jánoshalma ki fog emelkedni a mezőnyből, annál is inkább, mivel ők tudnak külföldi játékosokat is alkalmazni. Nem nagyon hallatszott magyar szó itt a kispadjuk környékén. Annak örülök, hogy egyenrangú partnerei voltunk az esélyesebb ellenfélnek ezen a mérkőzésen, amelyre az időjárás rányomta a bélyegét. Többet birtokolta a Jánoshalma a labdát, igaz, mi a biztonságos védekezésből kontrajátékra rendezkedtünk be, hiszen tudtuk, hogy ők milyen játékerőt képviselnek. Nem játszottunk alárendelt szerepet, egyetlen picike, szerencsétlen góllal kaptunk ki. Haladunk tovább az úton, játszottunk a két tavalyi dobogóssal, most már ezeknél csak könnyebb mérkőzések következnek, illetve most már mi is látjuk, hogy mit kell tenni a megye egyben a sikerért. Gratulálok a saját csapatomnak is a nagy küzdéshez, és a Jánoshalmának is a győzelemhez.

Florin Nenad: – Ma minden nehéz volt. Az idő, az ellenfél, az utazás, ráadásul ott volt még a lábakban a szerdai kupameccs. Szerdán presztízsmeccset vívtunk Bácsalmáson, és bár 4–1-re nyertünk, az eredmény csalóka, ott kilencven percig maximumot kellett nyújtani. Nem taktikáztam, szerdán is, ma is a legjobb csapatomat állítottam föl, elképzelhető, hogy itt hibáztam. Az idén voltunk edzőtáborban is, jól fölkészültünk, de úgy tűnik, hogy ez a terhelés azért mégis csak sok. Ma csak az eredménnyel vagyok elégedett, bár azt fel tudom hozni mentségnek, hogy végülis a két nehéz mérkőzés között csak két pihenőnapunk volt. Gratulálok a Tiszakécskének, élvezetes, küzdelmes bajnokit vívtunk velük, nekik sikerült megakadályozniuk, hogy a saját játékunkat játsszuk. Az bosszant, hogy volt rengeteg helyzetünk, de kihagytuk őket. Más lehetett volna a meccs menete, ha korábban betalálunk, ám mivel az utolsó pillanatig csak egy góllal vezettünk, így a mezőnyfölényünk dacára az utolsó pillanatig a levegőben lógott az egyenlítés. A játék alapján akár még döntetlen is lehetett volna, a helyzetek alapján úgy gondolom, megérdemelt a győzelmünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában