kosárlabda

2018.08.15. 16:22

Az erőfejlesztés van a fő szerepben

Csupán három játékosra nem számíthatott Forray Gábor vezetőedző a szezon első edzésén. Mindhárman igazoltan hiányoztak.

Borbély Károly

Forray Gábor, a KTE vezetőedzője olyan játékost keresett, akit bele lehet építeni a csapat játékrendszerébe

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Augusztus 13., hétfő, 16 óra 30 perc. Ekkor kezdte a felkészülést a 2018/2019-es férfi élvonalbeli bajnokságra a KTE-Duna Aszfalt. Forray Gábor vezetőedző az első tréningen még nem számíthatott a tengerentúlról érkező Juan’Ya Greenre, a szerb Milos Dimicsre, valamint Fülöp Bencére. Előbbi augusztus 31-én, Dimics augusztus 19-én, Fülöp pedig a felépülése után csatlakozik a kerethez.

– Ráhangoló edzéssel kezdtünk, kedden viszont már a súlyzós, erőfejlesztő tréningek voltak fő szerepben. A csapat gerince együtt maradt, a taktikai elemeket bele tudom építeni a munkába. Próbáljuk minél jobb állapotba hozni a játékosokat, hogy mire kell, erősek és frissek legyenek – mondta Forray Gábor.

A Kecskeméti TE együtteséhez visszatérő Mészáros Máté kiváló fizikai állapotban érkezett meg, többször zsákolt és élvezte a hétfői foglalkozást.

– Fantasztikus érzés volt a régi barátokkal újra edzeni a családias hangulatban, de ez persze nem ment a munka rovására. Örömmel tölt el, hogy a szavak és az ígéretek tettekben is megvalósultak, mert úgy jöttem el Kecskemétről egy éve, hogy mindig szeretettel várnak vissza. Rengeteget dolgoztam a nyáron, szeretnék fejlődni, próbáltam pótolni a hiányosságaimat. Az atletikus képességeimet is fejlesztettem, de leginkább a technikai dolgokra koncentráltam. Szerintem senki nem szereti az alapozást, nem ez a kosárlabda szépsége, de mindannyian tudjuk, hogy ez ugyanolyan szükséges, mint bármelyik más része a sportágnak – mondta Mészáros a ktekosar.hu-nak nyilatkozva.

A nyitóképen Forray Gábor,

a KTE-Duna Aszfalt vezetőedzője látható,

fotó: Bús Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában